Marţi,
31.01.2023
Innorat
Acum
-2°C

Cîmpeanu: elevii ar urma să fie testați de două ori pe săptămână. Testele de salivă nu vor fi omologate, ci autorizate

Cîmpeanu: elevii ar urma să fie testați de două ori pe săptămână. Testele de salivă nu vor fi omologate, ci autorizate

Ministerul Educaţiei lucrează în cursul zilei de luni pentru estimarea numărului necesar de teste non-invazive, pe bază de salivă, pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2 care să fie administrate preşcolarilor, elevilor, personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic din şcoli şi grădiniţe, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, ministrul Sorin Cîmpeanu, citat de Agerpres.

El a precizat că atât premierul, cât şi ministrul Sănătăţii au solicitat Agenţiei Naţionale pentru Medicamente şi Dispozitive Medicale ca în cursul zilei de luni să elaboreze cerinţele de reglementare şi cerinţele minime de performanţă pentru a le transmite Oficiului Naţional pentru Achiziţii Centralizate.

Ministrul a afirmat că se are în vedere, de asemenea, intensificarea acţiunilor de control în şcoli pentru verificarea respectării regulilor sanitare.

"Atât ordinul comun de ministru care prevede intensificarea acţiunilor de control în şcoli în vederea verificării condiţiilor de siguranţă sanitară din partea celor două ministere implicate în ordinul comun - Ministerul Sănătăţii, prin DSP, şi Ministerul Educaţiei, prin Inspectoratele Şcolare Judeţene, cât şi Ministerul de Interne, în urma discuţiilor de astăzi, s-a decis intensificarea acestor acţiuni de control pentru verificarea respectării regulilor sanitare în şcoli", a explicat Cîmpeanu. 

 

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Profu

Acum 1 an

Acele teste trebuiau sa fie in scoli. Nu acum sa omologheze, sa achizitioneze...... Se termina pandemia pana ajung testele Sunt elevi care refuza purtarea măstii. Stăm printre ei... Cine stie care este rata reala de infectare daca nu se fac testari In fiecare clasa sunt 4-5 copii absenti ”raciti”. Poate fi orice....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus