Marţi,
29.11.2022
Ceata
Acum
-1°C

Spitalul Județean Sibiu suspendă, de astăzi, internările care nu sunt urgențe

Spitalul Județean Sibiu suspendă, de astăzi, internările care nu sunt urgențe

Odată cu creșeterea numărului de infectări cu SARS CoV-2 a intrat în vigoare Ordinul Comandantului Acțiunii 9490/04.10 prin care, la nivelul unităților sanitare, se instituie o sereie de măsuri suplimentare pentru combaterea pandemiei. În acest context, reprezentanții Spitalului Județean Sibiu, anunță suspendarea tuturor internărilor care nu sunt urgențe.  

Potrivit purtătorului de cuvânt, Decebal Todăriță, toate intervențiile chirurgicale, tratamentele și investigațiile medicale care nu sunt urgențe vor fi reprogramate. Excepție fac femeile însărcinate care necesită controale obligatorii, pacienții cu afecțiuni oncologice cronice și pacienții care necesită proceduri de dializă. De asemenea, în zilele următoare pacienții aflați în spital și care nu sunt urgențe vor fi externați în momentul în care medicul curant consideră că starea acestora este stabilă.

„ Având în vedere Ordinul Comandantului Acțiunii MR 9490/04.10 privind instituirea la nivelul unităților sanitare publice cu paturi a unor măsuri suplimentare pentru combaterea pandemiei cu virusul SARS-CoV-2, SCJU Sibiu suspendă începând de azi internările pentru intervențiile chirurgicale și pentru alte tratamente și investigații medicale care nu reprezintă urgențe și care pot fi reprogramate.  Excepție fac urgențele, femeile însărcinate care necesită controale obligatorii, pacienții cu afecțiuni oncologice cronice și pacienții care necesită proceduri de dializă. Pacienții internați în momentul de față în zonele verzi vor fi externați în momentul în care medicul curant consideră că starea acestora este stabilă”, a spus Decebal Todăriță.

Sursa foto: Arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

AndreiD

Acum 1 an

Opinii - Cornelius Florin Stoica: Felicitări tuturor românilor care au ascultat de autorități în ultimii doi ani! Îi țineți acolo iar ei fac pe dumnezeii „sănătății”. Ei decid cine se operează și cine nu. Ei decid cine primește tratament și cine nu. După cum bine știm, când vine vorba de boală, nu există „mai târziu” nici la tratamente și nici la operații. Oricum bolnavii erau umiliți lună de lună când stăteau la cozi infernale pentru a-și face tratamentele. Acum ce vor face? Vă dau doar un exemplu: sunt boli care necesită tratamente pentru ca boala să nu avanseze. Poliartrita reumatoidă este o astfel de boală. Pentru Raed Arafat acest tratament nu este unul urgent pentru că nu pune viața în perico,l dar lipsa tratamentului poate duce la avansarea bolii. Cine răspunde dacă starea de sănătate a bolnavilor se degradează? Da, sunt operații care nu sunt urgente, dar tocmai că erau făcute ca să nu se ajungă până în pragul urgenței. Și aici dau doar un exemplu: operația de apendicită. Dacă tot amâni operația poți ajunge la peritonită. Operația de apendicită nu este una urgentă, conform ordinului. Nu apendicita pune viața în pericol, ci peritonita. Și ce facem în cazul acesta? Așteptăm să ajungă oamenii la peritonită ca să fie operați? P.S.: I-aș fi lăsat un comentariu lui Raed Arafat, dar și-a restricționat profilul astfel încât să îi scrie comentarii doar cei din listă, adică lăudătorii și pupătorii de dos.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus