Marţi,
31.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
-0°C

Trupa sibiană E-an-na, colaborare cu Bogdan de la Vâlcea. „Am avut reacții de la nu mai aveți ce cânta în clubul meu, până la bravo vouă”

Trupa sibiană E-an-na, colaborare cu Bogdan de la Vâlcea. „Am avut reacții de la nu mai aveți ce cânta în clubul meu, până la bravo vouă”

Săptămâna trecută, trupa sibiană E-an-na a lansat piesa „Malere”, în colaborare cu Bogdan de la Vâlcea. Piesa face parte, alături de alte cinci, dintr-un mini-album prin care membrii trupei și-au propus să aducă „un gram de toleranță” între două genuri de muzică total opuse, folk metal și manele.

Andrei, vocalistul trupei E-an-na spune că scopul acestei colaborări a fost acela de a demonstra că două stiluri de muzică diferite se pot uni și pot crea un stil care nu trebuie să fie legat de obiceiuri sociale negative.

„Într-adevăr este un stil mai controversat. Asta era și ideea, de fapt. Bogdan este un prieten bun de-al nostru, care în trecut nici el nu a abordat acest stil de muzică. Scopul a fost să dăm arama pe față în ceea ce privește intoleranța și să demonstrăm că un stil de muzică nu trebuie să fie legat neapărat și de niște obiceiuri sociale negative. Am vrut să apropiem două lumi opuse, să demonstrăm că se poate face această apropiere și să încercăm să aducem un gram de toleranță”, spune acesta.

Tânărul mai povestește că totul a fost spontan, inclusiv decorul ales pentru filmarea videoclipului. Au vrut să creeze un instrumental care să rămână cât mai ușor în mintea celui care îl ascultă, chiar dacă a auzit melodia pentru prima dată.

„Mesajul melodiei este unul foarte simplu, a început ca un instrumental și am constatat foarte repede cât de ușor se lipește de om și cât de greu scapi de ea după ce o auzi de două trei ori. Totul a fost destul de spontan. Având în vedere natura întregului material, piesa respectivă făcând parte dintr-un material de șase piese pe care l-am lansat miercurea trecută, muzică mai ușoară, de petrecere, am zis că putem să reflectăm asta și în video. Legat de decor nu pot descrie prea multe, am mers pe ceva spontan, amuzant și cam acesta a fost rezultatul”, explică Andrei.

Record de vizualizări în 24 de ore

Legat de numărul de vizualizări, Andrei spune că nu și-au propus un obiectiv anume, dar că piesa le-a adus cele mai multe vizualizări de până acum.

„Cu această melodie ne-am bătut recordul propriu de număr de vizualizări. În primele 24 de ore, am făcut 13.000. Nu ne-am setat un target numeric, pentru că nu asta e esența”, adaugă tânărul.

Reacțiile controversate din mediul virtual nu au întârziat să apară. Vocalistul povestește că au fost reacții diverse, că cei tineri au primit mai bine melodia decât cei de vârsta a doua și că, per total, au fost mai multe reacții pozitive decât așteptau.

„Reacția oamenilor este una foarte interesantă. Este normal, până la urmă suntem toți diferiți. Se vede cumva o delimitare între generațiile mai în vârstă și cele mai tinere. Am avut reacții de la nu mai aveți ce cânta în clubul meu până la bravo vouă. În mare parte, ne surprinde că am avut mult mai multe reacții pozitive decât ne așteptam”, concluzionează tânărul.

Citește și E-an-na. Tinerii rockeri sibieni care duc Jiana la cel mai mare festival heavy-metal din lume | Foto și video

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Pleku

Acum 1 an

Nici cu foarte multă îngăduință nu aș oferi manelelor calificativul de stil muzical
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Carcotel

Acum 1 an

Cocalari sub acoperire, asa au fost oricum de la bun inceput :)) FOLK-METAL my ass
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus