Duminică,
28.11.2021
Cer Senin
Acum
10°C

Podul din Winnie-the-Pooh, scos la licitaţie în Marea Britanie

Podul din Winnie-the-Pooh, scos la licitaţie în Marea Britanie

Un pod vechi, care l-a inspirat pe A.A. Milne, autorul "Winnie-the-Pooh", şi a fost descris în îndrăgitele sale poveşti pentru copii despre ursuleţul pasionat de miere, este scos la licitaţie miercuri, cu un preţ estimat la aproximativ 80.000 de dolari, informează Reuters, citat de Agerpres.

Sub numele său original Posingford Bridge, podul a fost construit în 1907 în Ashdown Forest din sudul Angliei, peste un râu.

"Christopher Robin s-a jucat pe el în copilărie în anii 1920 împreună cu tatăl lui, autorul A.A. Milne, inventând jocul "Poohsticks", care a oferit inspiraţia pentru cărţile ulterioare", a indicat casa de licitaţii Summers Place Auctions pe site-ul său.

"The House at Pooh Corner", în care este menţionat pentru prima dată, descrie cum Pooh scapă accidental un con de pin într-un râu de pe un pod şi după ce îl vede apărând de cealaltă parte a podului, născoceşte regulile pentru "Poohsticks" ", potrivit casei de licitaţii.

Ilustrat în cărţile lui Milne de E.H. Shepard, podul este prezentat şi în poveştile ulterioare, în care personajele Christopher Robin, Eeyore şi Tigger joacă "Poohsticks".

Podul a fost restaurat şi reconstruit în 1979 şi a dovedit o atracţie turistică populară.

Însă, din cauza deteriorării stării sale, podul a fost demontat şi depozitat, fiind înlocuit cu o structură nouă în 1999, conform Summers Place Auctions.

Podul a fost recent restaurat şi reconstruit în totalitate şi are un preţ de licitaţie cuprins între 40.000 şi 60.000 de lire sterline. 

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus