Duminică,
05.12.2021
Innorat
Acum
-4°C

Explicațiile autorităților. Cine NU trebuie să poarte masca și în ce cazuri este ea obligatorie

Explicațiile autorităților. Cine NU trebuie să poarte masca și în ce cazuri este ea obligatorie

Instituția Prefectului Sibiu a publicat pe pagina de facebook a instituției explicațiile Ministerului de Interne în legătură cu obligativitatea purtării măștii de protecție și excepțiile care se impun.

Astfel, masca de protecție se poartă obligatoriu: 

La nivelul localităților în care incidența este mai mare de 6/1000 locuitori

- în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale

- în toate spațiile publice deschise cu excepția persoanelor care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.

Alte excepții se pot stabili, la propunerea direcțiilor de sănătate publică județene, respectiv a municipiului București, prin hotărâri ale comitetelor județene pentru situații de urgență.

Nu este obligatorie purtarea măștii de protecție dacă persoana este singură pe stradă, accentuează autoritățile. 

Potrivit datelor de joi, în județul Sibiu, în această categorie intră municipiul Sibiu (7,81) și Bazna (6,97).

În localitățile în care incidența este mai mică sau egală cu 6/1000 locuitori

- în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale, în spații publice deschise, cum sunt, fără a se limita la acestea : piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spațiile comerciale, stații pentru transportul în comun, precum și în alte zone stabilite prin hotărâre a comitetului județean pentru situații de urgență.

Indiferent de incidență, masca de protecție nu de poartă de către: 

- persoanele vaccinate pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare aflate la locurile de muncă situate în spații închise, cu condiția prezenței unui număr de maximum 10 persoane și asigurarea unei distanțe de 1 metru între ele, iar în zonele respective nu este permis accesul publicului sau al altor lucrători. Excepția nu se aplică în cazul spațiilor închise comune;

- copiii cu vârsta mai mică de 5 ani;

- persoanele care sunt singure în birou;

- prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;

În funcție de evaluarea riscului, efectuată de medicul de medicina muncii al unității, pot fi aplicate și excepții pentru persoanele care:

-suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare;

-desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus