Vineri,
03.12.2021
Ploi Scurte
Acum
3°C

RECTIFICARE Autoritățile au încurcat orele: Municipiul Sibiu intră în carantină de noapte de la ora 20:00

RECTIFICARE Autoritățile au încurcat orele: Municipiul Sibiu intră în carantină de noapte de la ora 20:00

Actualizare:

O oră mai târziu de la transmiterea comunicatului de presă, Prefectura Sibiu a revenit cu o rectificare: Ora la care municipiul Sibiu intră în carantină este 20:00 și nu 24:00 așa cum era specificat inițial.

”Rectificare: Menționez că intervalul în care - se instituie carantina de noapte și astfel se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20,00-5,00”, a precizat purtătorul de cuvânt al instituției.

Știre inițială:

Prefectura Sibiu a transmis vineri după-masă un comunicat de presă prin care anunță că municipiul Sibiu intră oficial în carantină de noapte începând cu ora 24:00, până la ora 05:00. Măsura este valabilă tot week-end-ul acesta, de luni fiind planificate noi restricții.

Există, binențeles, câteva excepții pentru sibienii care merg la serviciu, să cumpere medicamente de urgență sau cei aflați în tranzit.

”Având în vedere situația epidemiologică înregistrată la nivelul municipiului Sibiu și a localității Bazna reamintim cetățenilor faptul că începând de astăzi, vineri, 08.10.2021 se aplică măsurile specifice pragului de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile mai mare de 6 la 1.000 de locuitori şi mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, urmând ca de luni, 11.10.2021 să intre în vigoare noi restricții specifice pragului de incidență înregistrat astăzi:

  • se instituie carantina de noapte și astfel șe interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 24,00-5,00, cu următoarele excepţii:
  • a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;
  • b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;
  • c) deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  • d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie;
  • se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 5,00-22,00.
  • pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator ori o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.
  • Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, prevăzut la 1 alin. (6.1.) lit.b. şi d. persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil”, a transmis Prefectura vineri seara, la ora 18:36.

Totodată, autoritățile locale readuc în atenția cetățenilor precizările Ministerului Afacerilor Interne cu  privire la instituirea obligativității purtării măștii de protecție împotriva răspândirii virusului SARS-Cov2:

MASCA DE PROTECȚIE SE POARTĂ OBLIGATORIU:

-la nivelul localităților în care incidența este mai mică sau egală cu 6/1000 locuitori;

- în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale;

-în spații publice deschise, cum sunt, fără a se limita la acestea : piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spațiile comerciale, stații pentru transportul în comun, precum și în alte zone stabilite prin hotărâre a comitetului județean/al municipiului București pentru situații de urgență.

-la nivelul localităților în care incidența este mai mare de 6/1000 locuitori;

-în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale;

-în toate spațiile publice deschise cu excepția persoanelor care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc. Alte excepții se pot stabili, la propunerea direcțiilor de sănătate publică județene, respectiv a municipiului București, prin hotărâri ale comitetelor județene, respectiv al municipiului București pentru situații de urgență;

!!NU ESTE OBLIGATORIE PURTAREA MĂȘTII DE PROTECȚIE DACĂ PERSOANA ESTE SINGURĂ PE STRADĂ.

INDIFERENT DE INCIDENȚĂ MASCA DE PROTECȚIE NU SE POARTĂ DE CĂTRE:

-persoanele vaccinate pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare aflate la locurile de muncă situate în spații închise, cu condiția prezenței unui număr de maximum 10 persoane și asigurarea unei distanțe de 1 metru între ele, iar în zonele respective nu este permis accesul publicului sau al altor lucrători. Excepția nu se aplică în cazul spațiilor închise comune;

-copiii cu vârsta mai mică de 5 ani;

-persoanele care sunt singure în birou;

-prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;

În funcție de evaluarea riscului, efectuată de medicul de medicina muncii al unității, pot fi aplicate și excepții pentru persoanele care:

-suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare;

-desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.).

De asemenea, menționăm faptul că anexa hotărârii este actualizată zilnic, iar în cadrul anexei se regăsesc localitățile unde se aplică restricțiile aferente pragului de incidență, precum și data de intrare în vigoare a acestor restricții.

Vizualizari: 13490

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Madalyna Sufana

Acum 1 lună

Pana nu se va face obligatoriu vaccinul, chiar zilnic daca specialistii decid, nu avem nici o sansa in fata decesului sigur, mizer si implacabil!
Raspunde

Sa nu va îmbolnăviri de altele

Acum 1 lună

Stimată doamnă Sutană cu o asemenea gândire bacoviană, tare mi-e sa nu va imbolnaviti de altele, vedeti ca pe fond de stres si supărare, egoism si rautate este plină literatura de specialitate, iar de grija altora.. si mai si. V-ati vaccinat pentru ca credeti in specialiști, care-i baiul atunci? Sunteti in siguranta, dar atentie cu mașinile că-s multe prin oras, si noxe.. cu zahărul alb ca este cancerigen si alimentatia, sport, liniște sufletească. Si cam ce atrageti din partea celorlalti, asta depinde direct de ceea ce emitenti, gândiți de 2 ori si scrieti o dată. Toate cele bune!
Raspunde

O intrebare

Acum 1 lună

Zilele trecute s-a tot luat curentul, apogeul fiind noaptea de miercuri. As fi tare interesat sa aflu unde sunt depozitate la -80 grade serurile Pfizer
Raspunde

In beci

Acum 1 lună

Oare cand se ia curentul la spital cum mai functioneaza toate acolo? O unitate militara isi suspenda activitatea cand se iau curentul pe strada ei? Exista desigur generatoare de curent pentru asemena situatii.
Raspunde

Garanteaza Madalina

Acum 1 lună

Nu vrea statul sa-l faca obligatoriu, pentru ca prin legea vaccinarii statul trebuie sa raspunda pentru efectele adverse, statul trebuie sa te despagubeasca daca te nenorocesti pe viata sau sa-ti despagubeasca familia daca tu te prapadesti sau chiar sa-ti plateasca daune materiale daca tu il dai in judecata cand te imbolnavesti si tie ti s-a spus ca e sigur! Ai uitat ce ai semnat la vaccinare sau nici nu stii ce ai semnat? Garantezi tu cu bani, ani de inchisoare sau alte penalitati ca daca cineva isi face vaccinul nu are efecte secundare? Du-te pe strada si spune-i lui Ionescu sa se vaccineze si daca a doua zi face vre-o tromboza cel putin, ce sa faca Ionescu? Sa te dea in judecata ca tu l-ai indemnat sa se vaccineze si el a avut parte de efecte secundare? Astept legea vaccinarii de mult timp, sa ma exprim in trend: ca in tarile dezvoltate, problema e ca nici acolo vaccinul impotriva Covidului nu e trecut pe nicio lege a vaccinarii obligatorii! In nicio tara pe lumea asta nu trecut acest vaccin pe lista vaccinurilor incluse in legea vaccinarii obligatorii!
Raspunde

Madalyna Sufana

Acum 1 lună

Aceste aspecte nu conteaza, eu vreau sa ma pot duce la discoteca sau la plaja!!!

Raspunde

Denisa

Acum 1 lună

Și vaccinați au drepturi nu numai idioții!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus