Vineri,
03.02.2023
Partial Noros
Acum
3°C

Rectorii vor ca certificatul verde să devină obligatoriu în universități

Rectorii vor ca certificatul verde să devină obligatoriu în universități

Consiliul Naţional al Rectorilor (CNR) solicită Guvernului/Parlamentului modificarea cadrului legislativ astfel încât accesul în spaţiul universitar să se facă pe baza certificatului verde digital, cu excepţia celor care au contraindicaţii medicale.

Aceasta este una dintre solicitările CNR, care s-a întrunit în şedinţă de lucru în perioada 8 - 10 octombrie, la Braşov.

''Având în vedere agenda reuniunii şi subiectele complexe supuse dezbaterii, Consiliul Naţional al Rectorilor a adoptat (...) măsuri privind creşterea performanţei şi competitivităţii sistemului naţional de învăţământ superior şi cercetare ştiinţifică, precum şi structura, respectiv modul de desfăşurare a reuniunilor CNR'', se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, CNR solicită Guvernului/Parlamentului modificarea cadrului legislativ astfel încât accesul în spaţiul universitar să se facă pe baza certificatului verde digital, cu excepţia celor care au contraindicaţii medicale.

Totodată, se cere ARACIS ca până la data de 31 decembrie să finalizeze evaluarea tuturor IOSUD-urilor care au depus dosarele de evaluare, inclusiv prin suplimentarea listei membrilor echipelor de evaluare.

CNR mai solicită Guvernului/Parlamentului suplimentarea finanţării instituţionale, având în vedere impactul creşterii salariului minim de la data 1 ianuarie 2022 şi creşterea preţurilor la utilităţi, dar şi suplimentarea finanţării destinate susţinerii activităţii de cercetare în universităţile româneşti.

De asemenea, Consiliul Naţional al Rectorilor propune Ministerului Educaţiei constituirea unui grup de lucru care să actualizeze Metodologia de finanţare a cercetării ştiinţifice universitare în instituţiile de învăţământ superior de stat şi solicită transparentizarea tuturor datelor raportate de universităţi pe baza cărora se face finanţarea acestora.

CNR mai solicită organizaţiilor studenţeşti să contribuie la actualizarea periodică a situaţiei studenţilor vaccinaţi din universităţi. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

Driver

Acum 1 an

Sa le fie rusine tuturor rectorilor care pretind asa ceva! Daca vaxinul nu este obligatoriu atunci DE CE SE CAUTA MIJLOACE ALTERNATIVE DE CONSTRANGERE? In baza la ce pot aceste conduceri sa interzica accesul cuiva intr-o facultate in care cineva a intrat prin examen? Nu este aceasta discriminare? De ce se teme vaxinatul de nevaxinat daca este "imun"????OARE NU AR TREBUI RESPECTATA CONSTITUTIA ROMANIEI CA LEGE SUPREMA?
Raspunde

JFK

Acum 1 an

Ma lasi cu drepturile si Constitutia ta!!! Nu ai auzit si de obligatii,numai de drepturi!? Daca din cauza unei persoane nevaccinate,moare o persoana,care chiar nu se poate vaccina,nu care are boli imaginate,persoana aceea nu are dreptul la viata!?
Raspunde

Gigi contra

Acum 1 an

Cozi de topor, nu intelectuali si oameni de stiinta!
Raspunde

Aaa

Acum 1 an

Momentul în care oamenii cu școală se prostituează e momentul când ne dăm seama că suntem pierduți ca neam Somn ușor!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus