Marţi,
16.08.2022
Parțial Noros
Acum
20°C

Descoperire istorică: schițe ale rachetei lansate de Hermann Oberth, descoperite în acoperișul casei din Mediaș

Descoperire istorică: schițe ale rachetei lansate de Hermann Oberth, descoperite în acoperișul casei din Mediaș

Mai multe obiecte care au aparținut savantului Hermann Oberth au fost descoperite recent în orașul Mediaș, în timpul lucrărilor de reparații efectuate de Primăria Mediaș la acoperișul Casei Memoriale care îi poartă numele. Astfel, în podul clădirii au fost descoperite corespondențe, schițe, planuri, ziare, reviste, desene și însemnări manuscrise, obiecte care au aparținut familiei savantului Hermann Oberth, toate din perioada interbelică.

„Aceste materiale au fost scoase din nou la lumină după aproximativ nouă decenii, de către angajați ai Direcției pentru Cultură Mediaș, iar la o analiză primară s-a constatat că unele dintre cele mai importante documente fac referire la planurile și schițele originale ale rachetei lansate din orașul nostru în anul 1935. Acel moment a reprezentat un nou punct de referință pentru istoria astronauticii mondiale, când Mediașul a devenit al patrulea oraș din lume, după New Mexico, Berlin și Moscova, de unde a fost lansată o rachetă cu combustibil lichid în acea perioadă de pionierat a cercetărilor spațiale”, transmit reprezentanții primăriei Municipiului Mediaș.

De asemenea, aceștia mai anunță că obiectele descoperite vor intra în patrimoniul Municipiului Mediaș, urmând să fie incluse în colecțiile Muzeului, primind acelaşi regim ca şi celelalte obiecte de patrimoniu existente: conservare, cercetare, valorificare expoziţională.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Munteanu

Acum 10 luni

Asta da stire!

Raspunde

Aci Duțu

Acum 10 luni

shițe, că lb. română-i de fițe, dacă scrii la ziar
Raspunde

Eu

Acum 10 luni

Va dati seama ca nimeni nu s-a gandit sa caute in pod pana acum...? Cata indiferență, puteau fi oricand udate in caz ca se fisira acopoerisul pana acum..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus