Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

De cinci luni, Aeroportul nu-și găsește firmă care să îi ”deseneze” un viitor terminal cargo

De cinci luni, Aeroportul nu-și găsește firmă care să îi ”deseneze” un viitor terminal cargo

A fost anulată și cea de-a doua licitație lansată pentru realizarea studiului de fezabilitate  al unui terminal cargo la Aeroportul din Sibiu.

”Au fost depuse numai oferte inacceptabile și/sau neconforme” este mesajul prin care, zilele trecute, reprezentanții Aeroportului Internațional Sibiu (AIS) anuțau că au anulat licitația la care s-au înscris două firme din București: Teche Construct Solutions și, respectiv, Aero Project.

Cei de la Teche Construct au participat și la prima licitație organizată pentru atribuirea contractului de întocmire a studiului de fezabilitate pentru terminalul cargo. Tot alături de o companie bucureșteană - Professional Engineering Consulting. Acea primă licitație lansată din luna mai s-a încheiat în iunie cu același mesaj: ”au fost depuse numai oferte inacceptabile și/sau neconforme”.

Contract de un sfert de milion

234.000 de lei, fără TVA, este valoarea estimată a contractului pentru realizarea acelui studiu care ar creiona costurile de realizare, de operare și beneficiile pe care le-ar aduce comunității sibiene un terminal cargo pe lângă Aeroportul din Sibiu. După cum arată reprezentanții AIS în caietul de sarcini elaborat pentru atribuirea acestui contract, scopul acestui studiu este de a oferi ”cea mai bună soluție pentru execuția obiectivului «terminal de bunuri/cargo» atât din punct de vedere tehnic, cât și economic”.

Zona în care ar urma amplasat acest terminal a fost stabilită a fi pe un teren de 6.000 de mp, aflat între turnul de control și remiza tehnică a aeroportului (în apropierea sensului giratoriu dintre șoseaua Alba Iulia și str. Europa Unită).

Mai multe detalii despre acest proiect puteți citi aici: Prima licitație pentru terminalul cargo al Aeroportului sibian. I-au fost alocați 6.000 de mp

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1206

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Pentru ca nu e nevoie de si mai mult trafic in oras

Acum 2 ani

Nu vrem trafic aerian. Avem destul de tras cu cel al armatei de la Poplaca. Cum gandesc unii un terminal cargo la scara blocului? Sa duca ce? - sa duca gunoiul la containar cu avionul?
Raspunde

Helena

Acum 2 ani

Cred ca adevaratul motiv si un titlu mai bun ar fi ca.... nu gaseste firma "agreeata", de clasa politica. Adica nici un fiu sau odrasla de politician nu e disponibil sa castige aceasta licitatie. Probabil acum se infiinteaza o firma de apartament prin Bucuresti, care "sa preia cazu". Probabil si instabilitatea politica, motiune etc.... a facut ca aceasta firma sa nu fie disponibila. Nu s-au inteles cui sa-i revina asemenea.."lucrare". Mai lasati povestile.... nu era o firma de arhitectura care sa lucreze.. hai ca nu suntem chiar copii mici. Tromboane si iar tromboane.
Raspunde

Aci Duțu

Acum 2 ani

dacă dădea contractul lu ciord(l)acu a vost, era bine?
Raspunde

Birtu

Acum 2 ani

Ar putea sa incerce la o gradinita din oras,acolo sigur gasesc desenatori ! Si cu putina atentie chiar ar putea gasi pe cineva .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus