Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Până la autostradă, brașovenii vor să se lege de Sibiu cu un nou drum

Până la autostradă, brașovenii vor să se lege de Sibiu cu un nou drum

Consiliul Judeţean Braşov a anunțat că a pregătit proiectele pentru Programul „Anghel Saligny”, iar unul dintre acestea prevede ”dublarea” DN1 cu o altă șosea, care să ocolească municipiul Făgăraș, anunță Bună Ziua Brașov.

Dintre cele patru proiecte, cel mai amplu este cel privind modernizarea drumului inter-judeţean DJ 105 A (km 53+000-81+600) şi DJ 104 D (km 1+960-27+400), o arteră cu o dublă funcţionalitate.

Pe de o parte, el conectează zona Rupea de Ţara Făgăraşului, pornind din oraşul Rupea, trecând prin localităţile Dacia, Jibert, Lovnic, Văleni şi Şoarş (28,342 km) şi continuând până în municipiul Făgăraş (9,800 km). Pe de altă parte, asigură o legătură rutieră între zona Făgăraş şi judeţul Sibiu, prin satul Bărcut, până la limita de judeţ (15,640 km), iar după modernizare poate reprezenta o alternativă rutieră la DN 1 pentru zona respectivă, anunță autoritățile brașovene.

Conform explicaţiilor reprezentanţilor Consiliului Judeţean Braşov, acest proiect este structurat pe trei loturi şi implică atât reabilitarea totală a părţii carosabile, cât şi refacerea podurilor, a podeţelor, acostamentelor, trotuarelor şi acceselor la proprietăţi pe întreaga lungime a drumului interjudeţean, dar şi amenajarea de staţii pentru transportul public de persoane, realizarea marcajelor rutiere şi refacerea parapetelor.

Documentele sunt pregătite

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Adrian Veştea, a declarat că a pregătit din timp documentaţiile pentru aceste proiecte, iar acest lucru face acum posibilă obţinerea finanţării din Programul «Anghel Saligny» pentru implementarea lor.

”Noi, la nivelul Consiliului Judeţean, ne facem bine treaba şi sunt încrezător că cele patru obiective de investiţii se vor regăsi pe lista proiectelor aprobate. Degrevarea bugetului destinat modernizării drumurilor pe care o vom obţine cu ajutorul fondurilor prin acest program ne va permite să ne îndreptăm atenţia spre alte drumuri judeţene pe care să le modernizăm. Preocuparea noastră principală este să atragem resurse bugetare din toate sursele de finanţare pe care le avem la dispoziţie, fie ele europene sau guvernamentale, astfel încât să ne maximizăm bugetul de investiţii şi să putem implementa cât mai multe proiecte în toate domeniile pe care le gestionăm. Accesarea fondurilor pe care Guvernul le pune la dispoziţie în cadrul Programului Naţional de Investiţii «Anghel Saligny» va însemna o oportunitate de dezvoltare pe care sper s-o valorifice cât mai multe autorităţi publice locale din judeţul nostru”.

Autoritățile din Brașov urmăresc deschiderea de zone cu potenţial de dezvoltare turistică: satele Şoarş, Bărcut, Holbav şi Paltin

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Braşov estimează că aprobarea finanţării lor din fonduri guvernamentale ar genera o economie de aproximativ 200 de milioane de lei în bugetul CJ destinat reabilitării şi modernizării infrastructurii rutiere şi ar permite ca începând cu anul viitor să fie finanţate mai multe documentaţii de proiectate necesare reabilitării şi modernizării altor drumuri din judeţ.

La autostrada Sibiu – Brașov încă se lucrează la hârtii

Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, Ministrul Transporturilor, anunța la sfârșitul lunii august că a fost semnat un nou contract dintre CNAIR și proiectantul care va realiza completarea studiului de fezabilitate și proiectul tehnic de detaliu pentru 48 de km între Sibiu și Făgăraș, parte a autostrăzii Sibiu - Brașov.

Traseul amintit de fostul ministru începe cu un nod rutier care face legătura la Codlea cu autostrada Ploiești-Brașov și se încheie în apropiere de Făgăraș, printr-un nod de mare viteză care face conexiunea cu autostrada Sibiu-Făgăraș. În zona municipiului Brașov, proiectantul va asigura legătura cu autostrada Brașov-Bacău.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 9329

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus