Miercuri,
26.01.2022
Ceata
Acum
-6°C

Singurul centru social cu angajații 100% vaccinați: „A fost un gest umanitar și civic de a-i ajuta pe medici”

Singurul centru social cu angajații 100% vaccinați: „A fost un gest umanitar și civic de a-i ajuta pe medici”

Centrul de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități Episcop N. Popoviciu din Biertan este singurul centru social din județul nostru care are toți angajații vaccinați împotriva COVID-19, la momentul actual. La polul opus, cu cei mai puțini angajați vaccinați, se află Centrul de plasament pentru copilul cu dizabilități din Turnu Roșu - 43% din angajați.

Patru centre sociale sunt monitorizate în acest moment de Direcția de Sănătate Publică Sibiu, după ce au fost identificate focare de infecție cu noul coronavirus. Conform informațiilor furnizate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, un singur centru din județ are angajații vaccinați în proporție de 100%. 

„Au fost sesiuni de informare pe care le-am ținut angajaților, din informațiile pe care le deținem și noi din presă și din alte locuri, despre vaccin. Eu m-am vaccinat din convingerea față de utilitatea pe care vaccinurile au demonstrat-o de-a lungul timpului în combaterea răspândirii bolilor. Chiar și cu anumite riscuri pe care poate le impune această vaccinare, ne-am asumat acest lucru cu speranța că vom eradica răspândirea acestei boli. 

Toți angajații de la centrul Episcop N. Popoviciu sunt programați și la cea de-a treia doză și încet, încet probabil vor ajunge mai mulți să se vaccineze. Cei care nu au ales vaccinarea sunt angajați care, după discuții cu medicii lor, au concluzionat că starea lor de sănătate nu le permite să facă acest lucru.

Ne-am vaccinat și ca un gest umanitar și civic de a da o mână de ajutor medicilor care luptă cu această boală, în condiții draconice”, a spus Gabriel Hoisan, directorul celor două centre de îngrijire și asistență pentru persoane adulte de la Biertan.

Potrivit reprezentanților DGASPC, la momentul actual mai mulți angajați din centrele sociale ale județului sunt programați sau deja vaccinați cu a treia doză. Este vorba despre centrul de îngrijire şi asistenţă pentru persoane adulte cu handicap Agnita, centrul de abilitare și reabilitare pentru persoane adulte cu handicap Mediaş, centrul de plasament Orlat și cele două centre de la Biertan.

În ceea ce privește centrele unde au fost identificate focare, acestea sunt după cum urmează: 

Centrul de Îngrijire și Asistență Biertan: 14 persoane, din care 9 beneficiari pozitivi și 5 angajați pozitivi, focar identificat în 29.09.2021 - personal vaccinat în proporție de 60%.

Centrul de Plasament Gulliver Sibiu: 12 persoane, din care 11 beneficiari pozitivi și un angajat pozitiv, focar identificat în 30.09.2021 - personal vaccinat în proporție de 65%.

Centrul de Plasament pentru Copilul cu Dizabilităţi „Speranţa” Sibiu: 4 persoane, din care 3 beneficiari pozitivi și un angajat pozitiv, focar identificat în 07.10.2021 - personal vaccinat în proporție de 50%.

Centrul de Plasament Orlat: 4 persoane, din care 4 beneficiari pozitivi și 0 angajați pozitivi, focar identificat în 07.10.2021 - personal vaccinat în proporție de 77%.

Iată lista completă a centrelor sociale din județ și procentul de vaccinare a angajaților:

1.     COMPLEXUL DE SERVICII PRICHINDELUL SIBIU : 90% dintre angajati sunt vaccinati

2.     CENTRUL DE PLASAMENT PENTRU COPILUL CU DIZABILITĂŢI  SPERANŢA SIBIU : 50% dintre angajati sunt vaccinati

3.     CENTRUL DE PLASAMENT GULLIVER SIBIU: 65% dintre angajati sunt vaccinati

4.     CENTRUL DE PLASAMENT ORLAT:  77% dintre angajati sunt vaccinati

5.     CENTRUL DE PLASAMENT PENTRU COPILUL CU DIZABILITĂŢI TURNU ROŞU: 43% dintre angajati sunt vaccinati

6.     CENTRUL DE ÎNGRIJIRE ȘI ASISTENTA PENTRU PERSOANE ADULTE CU DIZABILITĂȚI BIERTAN: 60% dintre angajati sunt vaccinati

7.     CENTRUL DE ÎNGRIJIRE ȘI ASISTENTA PENTRU PERSOANE ADULTE CU DIZABILITĂȚI EPISCOP N. POPOVICIU BIERTAN: 100% angajati vaccinati

8.    CENTRUL DE ÎNGRIJIRE ŞI ASISTENŢĂ PENTRU PERSOANE ADULTE CU HANDICAP AGNITA: 83 % dintre angajati sunt vaccinati

9.     CENTRUL DE RECUPERARE SI REABILITARE NEUROPSIHIATRICĂ TĂLMACIU: 70% dintre angajati sunt vaccinati

10.  CENTRUL DE ABILITARE ȘI REABILITARE PENTRU PERSOANE ADULTE CU HANDICAP TALMACIU: 84% dintre angajati sunt vaccinati

11.  CENTRUL DE ABILITARE ȘI REABILITARE PENTRU PERSOANE ADULTE CU HANDICAP MEDIAŞ: 83% dintre angajati sunt vaccinati

12.  CENTRUL DE RECUPERARE SI REABILITARE NEUROPSIHIATRICĂ RIU VADULUI: 90% dintre angajati sunt vaccinati

13.  CENTRUL DE RECUPERARE ȘI REABILITARE PENTRU PERSOANE CU HANDICAP DUMBRAVENI: 57% dintre angajati sunt vaccinati

14.  CENTRUL DE ABILITARE ȘI REABILITARE PENTRU PERSOANE ADULTE CU HANDICAP DUMBRAVENI: 49% dintre angajati sunt vaccinati

15.  CENTRUL DE ABILITARE ȘI REABILITARE PENTRU PERSOANE ADULTE CU HANDICAP SF. NECTARIE MEDIAŞ: 62% dintre angajati sunt vaccinati

16.  CENTRUL DE ABILITARE ȘI REABILITARE PENTRU PERSOANE ADULTE CU HANDICAP CISNĂDIE: 79% dintre angajati sunt vaccinati

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus