Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Decizie în privința închiderii școlilor: fiecare unitate școlară să decidă pentru ea

Decizie în privința închiderii școlilor: fiecare unitate școlară să decidă pentru ea

Consiliul de administrație al fiecărei școli din municipiu va decide dacă va funcționa de săptămâna viitoare în sistem online, fizic sau la distanță.

Propunerea a venit astăzi, după întrunirea grupului de suport tehnic pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de epidemii.

Ședința a fost condusă de dr. Lucian Blăguțiu, director executiv al Direcției de Sănătate Publică Sibiu, iar din partea municipiului a participat viceprimarul Corina Bokor, în calitate de invitat, anunță Instituția Prefectului într-un comunicat de presă.

Conform deciziei, directorii unităților de învățământ preuniversitar urmează să convoace în regim de urgență consiliul de administrație, iar luni, 18 octombrie, Inspectoratul Școlar Județean Sibiu și Direcția de Sănătate Publică Sibiu ”va aviza propunerea fiecărei unități de învățământ și va înainta spre aprobare Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu scenariul de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ”, se mai arată în document.

DSP Sibiu a propus trecerea școlilor din municipiu în sistem online

Directorul DSP Sibiu, dr. Lucian Blăguțiu, a mers astăzi la întâlnirea grupului de suport tehnic cu propunerea trecerii școlilor din municipiul Sibiu în sistem online.

”Trebuie luate niște măsuri, iar principala măsură la care ne gândim noi este închiderea școlilor. Asta se va discuta mâine, la ședință. Acest val patru de la început arată o altă formă a bolii. Am o situație pe 14 zile și aproape 500 de școlari și preșcolari sunt pozitivi și 143 de cadre didactice și personal auxiliar. Este foarte mult în 14 zile. Foarte mult”, a declarat ieri, dr. Blăguțiu pentru Turnul Sfatului.

El a explicat că această decizie prin faptul că școlarii nu sunt vaccinați și în lipsa respectării normelor de securitate sanitară contribuie substanțial la propagarea virusului în societate. ”Copiii circulă mult mai mult, au acest tip de alimentație de tip fast-food, nu poartă mască și așa cum a spus și colonelul Gheorghiță, un copil infectat infectează la rândul lui alți 10. Aici chiar este o situație”, a mai spus Blăguțiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 4360

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Marius

Acum 2 ani

Se arunca pisica... Eu nu cred ca un director de scoala va risca sa nu intre in online.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Dep

Acum 2 ani

Javrelor !!!!! Sunteti niste scursuri ordinare, niste CRIMINALI !!!!!INCONSTIENTILOR LUATI MANA DE PE GUVERNARE JAVRELOR !!!! CE FACETI VOI E GENOCID !!!! BLESTEMATI SA FITI VOI SI TOATE FAMILIILE VOASTRE JIGODIILOR !!!! CRIMINALILOR LA INCHISOARE CU VOI, ASTA MERITATI, SA NU MAI VEDETI LUMINA ZILEI DE MAINE !!!!!!
Raspunde

Eu

Acum 2 ani

Vor fi directori care vor risca si nu vor decide intrarea in online, contrar propunerilor DSP. In cazul in care vor creste cazurile de imbolnaviri in scoala, cu siguranta vor fi acuzati de unii parinti ca nu au decis intrarea in online.Decizia ar trebui sa apartina DSP.
Raspunde

Munteanu

Acum 2 ani

Nu se va intampla asa! Anul trecut, din 26 octombrie, toti elevii din Sibiu au fost in online si rata infectarilor a crescut la 12 in ajunul alegerilor din decembrie... Asa ca... Sa mearga elevii la scoal si parintii la serviciu, sa nu stea acasa cu 75% din salariu...
Raspunde

Raraavis

Acum 2 ani

Da, copiii sunt de vina că nu sunt vaccinați, deci e normal să plătească copiii. Părinții lor care nu sunt vaccinați și în marea majoritatea neaga însăși situația pandemica sunt curați că lacrima. Ne sacrificăm copiii în numele unor teorii conspirative sau așa zise principii.

Raspunde

Miki

Acum 2 ani

Cum adica madam Bokor a fost in calitate de invitat? Pai invitat eram eu, de pe strada, nu madam Bokor care-i viceprimar! Sau in gandirea pe care o are Frau Fodor, doar e reprezinta urbea, restul fiind umplutura? Ce zici madam Bokor, ne gasim coloana vertebrala?
Raspunde

Carcotel

Acum 2 ani

Decizie de 2 bani si total lipsita de responsabilitate. Fain va fi sa stai la "cheremul" directorilor de scoli, care mai de care mai anti-vaxxer si batut in cap de soarta si de cretinism
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus