Duminică,
28.11.2021
Cer Senin
Acum
9°C

VIDEO Stadionul din Sibiu: s-a terminat de demolat ceea ce s-a modernizat acum doi ani

VIDEO Stadionul din Sibiu: s-a terminat de demolat ceea ce s-a modernizat acum doi ani

În cadrul ultimei etape de modernizare a stadionului municipal Sibiu, în ziua din mijlocul lunii octombrie 2021 s-a finalizat demolarea gradenelor care au fost reabilitate din banii sibienilor în 2019.

După demontarea consolei de beton cu o lățime de zece metri a vechii tribune oficiale (cea dinspre parcul Sub Arini), în cursul zilei de vineri s-a finalizat și ”tocarea” gradenelor. Acestea au fost reabilitate în urmă cu doi ani, în cadrul unui contract în valoare de șapte milioane de lei, fără TVA, pe care Primăria Sibiu l-a descris ca fiind ”prima etapă” a proiectului de modernizare a stadionului din Sibiu.

Demolarea acestor gradene aflate încă în garanție vine ca urmare a modificării unor normative în materie de rezistență în 2019, după ce a fost plătit proiectul de modernizare a stadionului, au declarat reprezentanții Primăriei Sibiu la începutul acestei săptămâni pentru cititorii Turnul Sfatului (detalii despre întreaga poveste puteți citi aici: Cine e vinovat pentru demolarea tribunei tocmai modernizată? Răspunsul Primăriei: normativul Guvernului).

Am întrebat și unul dintre cei mai cunoscuți ”rezistențiști” din Sibiu despre această situație. Fără a-și face public numele, proiectantul a răspuns scurt. ”Dacă ai «spate» poți spune și face orice”.

Reprezentanții administrației sibiene spun că altceva nu se va mai demola. ”S-a decis varianta consolidării vechii tribune oficiale. Pentru aceasta s-au demontat scaunele, copertina de beton a tribunei și gradenele, dezvelindu-se și elementele de rezistență. După execuția consolidărilor se vor reface gradenele, se va realiza copertina metalică care oricum era prevăzută a fi realizată prin proiectul de modernizare a Stadionului peste toate construcțiile, în mod unitar, iar la final, se vor remonta scaunele”, declarau reprezentanții Primăriei Sibiu pentru cititorii Turnul Sfatului la începutul acestei săptămâni.

Vizualizari: 3699

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Ion

Acum 1 lună

Bătaie de joc de banii sibieni lor ! Și dacă ar fi singura..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus