Joi,
30.03.2023
Cer Senin
Acum
-4°C

Mai pleacă românii de acasă în pandemie? Proprietar de pensiune din Mărginime: „Încă din luna august avem solicitări pentru revelion”

Mai pleacă românii de acasă în pandemie? Proprietar de pensiune din Mărginime: „Încă din luna august avem solicitări pentru revelion”

Deși mai sunt mai mult de două luni până la sărbătorile de Crăciun, pensiunile din Mărginimea Sibiului au primit solicitări pentru rezervări din partea turiștilor încă din vară, din luna august. Nu aceeași este situația la hotelurile din oraș, unde, la o simplă căutare pe site-urile de rezervări, putem observa faptul că disponibilitatea locurilor de cazare este una ridicată.

Personalul hotelurilor din Sibiu spune că totul depinde de modul în care evoluează pandemia deoarece lucrurile se pot schimba pe ultima sută de metri, iar turiștii așteaptă apropierea sărbătorilor pentru a decide unde își vor petrece concediul. „Nu avem rezervări garantate 100%. Nu am pregătit încă  pachetele pentru Crăciun și  revelion, mai așteptăm. Sunt câteva solicitări, dar totul depinde de modul în care evoluează pandemia”, spun reprezentanții hotelului The Council, situat în centrul Sibiului.

Lucrurile stau la fel și la Hotel Parc, unde nu sunt încă solicitări de cazare pentru revelion și pentru Crăciun. „Deocamdată nu avem încă solicitări pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Mai așteptăm să vedem ce se întâmplă cu pandemia. Cam aceeași situație este și la colegii de la alte hoteluri. În general, noi am încercat să menținem aceleași tarife”, spun cei de la Hotel Parc.

Turiștii „caută liniștea” din Mărginimea Sibiului

La cealaltă extremă se află pensiunile din Mărginimea Sibiului. Proprietarii spun că solicitările au început încă din vară și că noaptea dintre ani este deja rezervată.

Maria Lupu, proprietara pensiunii Mai din Rășinari spune că oamenii aleg să vină în Mărginime pentru liniște și pentru relaxare.

„Noi încă din luna august avem solicitări pentru revelion. De doi, trei ani nu se organizează masa festivă de revelion, funcționăm cu circuit deschis, cu program normal. Cu această decizie a noastră avem de câștigat deoarece se ocupă tot spațiul de cazare. Sunt destul de mulți  doritori de a-și petrece trecerea dintre ani cu o masă la restaurant pe program normal, iar apoi vor să se odihnească, caută această liniște. Totuși, lumea încă este reținută, noi avem deschis, funcționăm pe cererile pe care le avem, înțelegem situația și o acceptăm. Așteptăm oaspeții care sunt vaccinați, care au curajul să plece de acasă. Am rămas  pe aceleași prețuri ca anul trecut, nu am modificat nimic”, explică aceasta.

Ionuț Cornea, proprietarul a două pensiuni, una la Rășinari, alta la Păltiniș spune că, în ceea ce privește revelionul și perioada imediat următoare pensiunea de la munte este ocupată, iar pentru cea de la Rășinari negociază încă ofertele.

„Pensiunea Panoramic este ocupată de revelion încă de la începutul lunii septembrie. Pentru Crăciun încă mai așteptăm, oamenilor le este frică de pandemie. Prețurile sunt aceleași ca anul trecut și ca acum doi ani. Sunt turiști de la noi din țară, în principiu tineri și familii. La Rășinari, suntem încă în discuții cu potențialii turiști care vor să ocupe pensiunea”, detaliază acesta.

61% din turiștii din 2021 au mers în drumeții

Cifrele de pe site-ul de turism Romanian Friend arată că turiștii străini, în special cei din Europa și SUA, preferă călătoriile în natură, în afara marilor orașe sau a punctelor turistice aglomerate. 61% dintre turiștii din 2021 au mers în drumeții, cei mai mulți doar în familie, relatează G4 Media.

Totodată, în ciuda numărului mai mic de turiști din acest an, se pot observa tendințe clare, cum ar fi o preferința pentru tururi în natură, precum și o reticență, previzibilă, de a călători în grupuri mai mari.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus