Luni,
06.12.2021
Ceata
Acum
4°C

Clădirile medicale de la Spitalul Județean Sibiu se transformă în zone roșii. Alte 78 de paturi pentru bolnavii COVID

Clădirile medicale de la Spitalul Județean Sibiu se transformă în zone roșii. Alte 78 de paturi pentru bolnavii COVID

78 de noi paturi urmează să fie destinate, în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, pacienților diagnosticați cu COVID-19, anunță reprezentanții unității sanitare. Anunțul a fost făcut în contextul creșterii numărului de infectări cu SARS CoV-2 și al presiunii ridicate din cadrul secțiilor spitalului. Pentru obținerea paturilor, clădirile medicale vor fi transformate în zone roșii, iar activitatea din aceste pavilioane va fi mutată la Oftalmologie. 

În contextul creșterii numărului cazurilor confirmate de Covid-19 din ultima perioadă care au nevoie de spitalizare, fapt care a generat o presiune constant ridicată atât în cadrul Unității de Primiri Urgențe a spitalului, care funcționează ca zonă de triaj pentru toți pacienții Covid din județ, cât și la nivelul secțiilor spitalului unde sunt internați pacienții infectați cu SARS-CoV-2, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu anunță mărirea numărului de paturi pentru bolnavii de COVID-19. 

În acest sens, SCJU Sibiu face demersuri pentru transformarea clădirilor medicale ale unității sanitare în zonă roșie, fapt care va duce la creșterea cu 78 a numărului de paturi destinate pacienților Covid pozitiv care au nevoie de internare. Activitatea secțiilor din pavilioanele medicale va fi relocată în pavilionul Oftalmologie.

SCJU Sibiu va solicita DSP avizarea noii structuri temporare și estimăm că aceasta va deveni operațională în circa 48 de ore, după realizarea tuturor operațiunilor specifice de amenajare și dezinfecție.

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus