Duminică,
28.11.2021
Cer Senin
Acum
9°C

Băiat de 15 ani reținut după ce a furat din mai multe mașini, printre care și 4 taxiuri. Proprietarii le-au lăsat descuiate

Băiat de 15 ani reținut după ce a furat din mai multe mașini, printre care și 4 taxiuri. Proprietarii le-au lăsat descuiate

Un minor sibian în vârstă de 15 ani este cercetat penal după ce ar fi furat mai mulți bani din cinci mașini, dintre care patru erau în regim TAXI.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Sibiu au reținut ieri un minor în vârstă de 15 ani, sibian, cercetat penal sub aspectul săvârșirii a 5 infracțiuni de furt calificat. Minorul este bănuit că, în perioada iunie – august 2021, ar fi sustras diverse sume de bani din 5 autoturisme, dintre care 4 auto în regim TAXI și 1 alt auto aparținând unei societăți cu profil reparații centrale termice, parcate și lăsate descuiate pe raza municipiului Sibiu, creând un prejudiciu în valoare de aproximativ 8.240 de lei și 2.000 de euro.

În cursul acestei zile, adolescentul va fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările continuă la nivelul Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Autoritățile spun că, pe lângă lăsarea unor sume de bani considerabile în interiorul autovehiculelor, o circumstanță favorabilă comiterii infracțiunilor a fost și lăsarea mașinilor în cauză descuiate și fără supraveghere.

Astfel, pentru prevenirea furturilor din autovehicule, polițiștii sibieni reamintesc regulile elementare de siguranță de care șoferii și nu numai pot ține cont pentru a nu deveni victimele acestui gen de fapte:

-           Încuiați autovehiculul indiferent de perioada în care lipsiți sau de locul în care parcați;

-           Nu lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii, diferite bunuri de valoare (dispozitive antiradar, sisteme GPS, genţi, borsete, aparatura electronică, bani etc.) chiar dacă lipsiți pentru scurt timp;

-           În staţiile de alimentare cu carburanţi, pe timpul achitării contravalorii combustibilului, acţionaţi sistemul de închidere a uşilor;

-           Când părăsiţi autoturismul, asigurați-vă că toate geamurile sunt închise complet;

-           Atunci când părăsiţi autoturismul şi acţionaţi închiderea centralizată, asiguraţi-vă că portiera s-a închis. Cu ajutorul dispozitivelor electronice, infractorii pot bloca închiderea centralizată, chiar dacă pare că telecomanda a activat-o.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus