Duminică,
28.11.2021
Cer Senin
Acum
9°C

La pas, prin Gura Râului

La pas, prin Gura Râului

Crâmpeie din viața de odinioară, când existența omului era în deplină comuniune cu natura și tradiția, vor fi recreate luni 25 octombrie 2021, în cadrul proiectului „Brunch pe Măial”, găzduit de comuna Gura Râului. Acest proiect este o acţiune cofinanţată de Consiliul Judeţean Sibiu.

Pornind de la conceptul atractiv de brunch în mediul rural, proiectul „Brunch pe Măial” propune parcurgerea unui tur tematic ce valorifică specificul cultural, natural și arhitectural al comunei Gura Râului, dând posibilitatea localnicilor și turiștilor să descopere într-un context inedit patrimoniul acestei localități. Astfel, după organizarea în prealabil a unor tururi pilot, luni 25 octombrie 2021, începând cu ora 12.00, va fi derulat un nou tur, deschis celor care vor să ia contact cu tradițiile, natura și cultura locului.  Acesta va avea următoarele repere:           

- ora 12.00 - Întâlnire în centrul comunei, „în târg”;

- Vizită la Biserica „Sfânta Paraschiva”, monument istoric sec. XVIII – XIX;

- Vizită în spații amenajate în stil tradițional;

- Atelier de dansuri populare;

- Plimbare în natură spre Piatra Gurguiată, pe ruta str. Vârtochele – Fântâna La Cătană - Poieniţa Măialului- Chiatra Gurguiată.

La întoarcere, vom cunoaște gastronomia specifică locului, la degustarea de produse tradiționale pregătite de Pensiunea Maria.

Ne vor fi alături reprezentanți ai comunității locale, buni cunoscători ai civilizației, culturii și naturii din Gura Râului - protopop Petru-Toader Damian și prof. Dumitru Cîmpean, care vor vorbi despre istoria, legendele și viață cotidiană din această comunitate din Mărginimea Sibiului, precum și referenți de specialitate ai CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu și dansatori ai Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul- Junii Sibiului”, care vor familiariza participanții cu dansuri populare specifice zonei.

Participarea la eveniment se face pe bază de înscriere la adresa de e-mail brunchpemaial@gmail.com, până duminică, 24 octombrie 2021, ora 18.00. Numărul de participanți este limitat la 25 de persoane. Pentru înscriere sunt necesare următoarele date: numele persoanei care face înscrierea, număr de telefon, numărul de persoane pentru care se face înscrierea.

Organizarea acestui proiect și participarea publicului se face cu respectarea normelor în vigoare privind răspândirea pandemiei de Covid-19.

Proiectul „Brunch pe Măial” este organizat de Asociația Culturală Ceata, cu sprijinul Primăriei Comunei Gura Râului, al Parohiilor Ortodoxe din Gura Râului și al CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu, fiind o acţiune cofinanţată de Consiliul Judeţean Sibiu.   

 

Vizualizari: 1086

Comentarii

1 comentarii

Hanzu I.

Acum 1 lună

Vineri a fost evenimentul! Am vazut oamenii din poze pe Maial...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus