Duminică,
03.07.2022
Cer Senin
Acum
18°C

Locuitorii de pe strada Podului cer locuri de parcare în fața caselor. Primăria: „au posibilitatea să își parcheze autoturismele în curți”

Locuitorii de pe strada Podului cer locuri de parcare în fața caselor. Primăria: „au posibilitatea să își parcheze autoturismele în curți”

Mai mulți localnici de pe strada Podului din Sibiu au transmis municipalității, în ultima perioadă, sesizări și reclamații cu privire la lipsa locurilor de parcare amenajate în zona aceasta, spunând că sunt nevoiți să parcheze pe spații verzi sau pe carosabil și sunt amendați pentru asta.

Un sibian a transmis redacției propria experiență cu poliția locală, după ce și-a parcat mașina pe un spațiu verde lângă casă și a fost mustrat de autorități. El cere locuri de parcare în zona în care locuiește, spunând că nici el, nici vecinii săi, nu au unde să își lase mașinile sau unde să le spună unde să parcheze celor care vin în vizită.

„Poliția locală a venit și a făcut scandal legat de mașinile noastre parcate în fata porților noastre, spunând că nu avem voie să le lăsăm acolo. Se pare că domnul și doamna de la locală nu cunosc legile și mai puțin codul rutier, pentru că dacă eu parchez în fața porții mele și las un metru liber de la imobil/poartă este legal, cât timp nu există un indicator care să îmi interzică acest lucru. Eu am avut mașina trasă pe acea zonă verde, pe care nici nu o putem numi așa, fiind numai pământ și buruieni, ca să îmi pot scoate cealaltă mașină din curte. Locuri de parcare de la Smârdan până la fabrica de cărămidă nu sunt, dar cu toate astea polițistul mi-a zis să o trag într-un loc special destinat pentru asta. Ce vreau să cer prin asta este crearea de locuri de parcare, pentru că dacă vine cineva la mine în vizită sau la vecin nu are unde lăsa mașina legal și se poate trezi cu o amendă sau poate chiar mașina ridicată. Doamna Fodor, doamna Bokor cum putem rezolva asta? Este loc suficient”, este mesajul transmis de unul din locuitorii de pe această stradă.

Poliția Locală Sibiu a aplicat în această lună trei amenzi pe strada Podului pentru parcarea neregulamentară pe zonă verde, pe pista pentru biciclete și într-o stație de transport public, anunță reprezentanții Primăriei, la solicitarea Turnul Sfatului. În același timp, municipalitatea explică faptul că locuri de parcare sunt în zonă.

„Locuri de parcare s-au amenajat pe această stradă, pe aliniamente, acolo unde spațiul a permis și conform proiectului tehnic. Subliniem că locatarii au posibilitatea să își parcheze autoturismele în curți, aceasta fiind o zonă cu case.”

Pe strada Podului nu s-au mai executat lucrări de reabilitare de o asemenea anvergură, ci doar lucrări de reparații punctuale și de întreținere. Lucrările de modernizare demarate de Primăria Sibiu în 2020 se apropie de finalizare, constructorul efectuând ultimele retușuri înainte de recepția lucrărilor.   

Primăria confirmă faptul că direcția tehnică a primit reclamații și sesizări din partea locuitorilor acestei străzi, spunând că au fost analizate și au primit răspuns.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Doru

Acum 8 luni

Nu va mai obositi degeaba! Aceasta institutie e de ceva timp rupta de realitate si de nevoile cetatenilor! E oglinda primarului! Pana la urmatoarele alegeri,n avem ce face!
Raspunde

Sibian Neimbecil

Acum 8 luni

E simplu. Ai casa cu curte? Pai baga-ti masina inauntru, trazni-o-ar de masina! Ai 10 masini? Pentru 9 platesti taxa de ocupare a domeniului public. Daca nu, ridicate si direct la remat! Popor de bacterii!!!
Raspunde

Sdghfgh

Acum 8 luni

de ce nu aplica primaria aceasi masura pe toate strazile din municipiul sibiu si nu da amenzi politia locala sa oblige pe cei cu masini sa isi puna masinile in curte sa nu le mai fie lene sa le lase in strada sau pe locurile facute de primarie pe strada care in loc sa ramana pentru vizitatori sunt ocupate de riverani si vizitatorii nu au unde parca. Exemplu: str. Kiev, Magheranului si multe altele asemenea lor... Sunt strazi pe care nu poti circula deloc de trotuar ca este plin de masini si nici pe strada ca sunt inguste strazile si pline de masini parcate care cum
Raspunde

Sibian

Acum 8 luni

Iar eu cer ca pieton sa pot sa merge linistit pe trotuar, fara sa fiu nevoit sa ma mut de pe un trotuar pe altul sau sa merg pe sosea. Nu mai spun daca mergi la plimbare cu un copil in carucior. S-a ajuns ca trotuarele sa fie considerate locuri de parcare si nu cu bun simt. Nu, masini trantite in mijlocul trotuarului iar oamenii care merg pe jos nu au decat sa se descurcw cum pot. Daca suni la Politia Locala ca o masina este pusa pe trotuar, in curba ti se raspunde ca daca cumva colegii se deplaseaza si nu gasesc masina s-ar putea sa raspunzi pentru ca i-ai chemat degeaba. In ceea ce priveste domnul din articol , preciza: am parcat masina pe spatiul vetde pentru a o scoate pe cealalta din curte. Adica are una in curte si mai vrea loc de parcare si pe spatiu public nu? Sau treci pe langa curti goale dar masina este parcata pe tot trotuarul. Atunci unde este bunul simti? Iar oamenii care merg pe jos ce sa faca, sa zboare?
Raspunde

Gigi

Acum 8 luni

Indiferent ca sta la bloc sau la casa sibian-i tot timpul nemultumit ca primaria nu-i face parcare. Unul nu si-ar cumpara apartament cu loc de parcare sau casa cu curte suficient de mare sa-i incapa si masinile.
Raspunde

Kokos

Acum 8 luni

Cred ca acum e prima data cand trebuie sa dau dreptate primariei: este culmea tupeului sa stai la casa si sa ai pretentia ca primaria sa-ti faca loc de parcare la poarta in loc sa-ti parchezi masina in propria curte!
Raspunde

Ion

Acum 8 luni

Asta e culmea tupeului .... ar trebui sa plateasca pentru orice loc de parcare aflat pe domeniul public. NU EXISTA pretentia de a avea parcare gratis in fata prorpietatii ... ori isi tin masina in curte - ori o parcheaza altundeva in oras contra cost bineinteles. Parcarea gratis nu mai trebuie sa existe niciunde in oras.
Raspunde

Aaa

Acum 8 luni

Te crucesti ce le trece prin cap comentatorilor de mai sus! Cum isi permit ei sa iti spun ce sa faci in curtea ta de parca cei de la casa le spun lor ce sa tina in debara !Cei de la casa platesc acelasi impozit pe masina ca cei de la bloc, cararora li s-au facut parcari la bloc din impozitele celor de la casa !Cei care au asemenea idei sunt cei care ridica stergatoare daca parchezi la bloc pe locul cu care s-au autoimpropietarit ca asfaltul l-au adus de la muma !Platesti acelasi impozit ai acelasi drepturi ! Dar mai ales pentru cei din primarie chestia asta este fuziune nucleara.Ce solutie au gasit pentru masinile parcate in parcarile din Sibiu construite din banii din impozitele posesorilor sibieni de masini, ocupate de masini inmatriculate la mama naibii care nu platesc nici un ban la Sibiu !?- NICIUNA fie ea si proasta! Mai au si nesimtirea sa incerce sa puna sa rezolva problema cei care ii platesc.
Raspunde

Lucica fara frica

Acum 8 luni

Ce sa va spun eu,stau pe podului! Multumesc primarieI pt tot. Problema ramane educatia, mi-as dori in schimb ca fiecare sa fie mai responsabil: sa ingrijim fiecare perimetrul lui de casa, iar cei care vin in vizita (pe la magazine)sa nu-si mai arunce gunoiul in fata portilor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus