Luni,
27.06.2022
Ceata
Acum
14°C

Bulgaria şi Ucraina au raportat un număr record de decese în ultimele 24 de ore

Bulgaria şi Ucraina au raportat un număr record de decese în ultimele 24 de ore

Bulgaria a raportat marţi date zilnice record ale infectării cu SARS-CoV-2, în contextul în care al patrulea val al pandemiei de COVID-19 supune unor provocări imense sistemul de sănătate din ţara cu cea mai mică rată a vaccinării din Uniunea Europeană, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Numărul noilor cazuri de COVID-19 a fost de 5.863 în ultimele 24 de ore, perioadă în care 243 de persoane au decedat din cauza coronavirusului. Până în prezent 23.316 oameni au murit în Bulgaria din cauza complicaţiilor provocate de coronavirus.

În faţa creşterii numărului de infectări, ţara cu o populaţie de 7 milioane de locuitori a introdus obligativitatea certificatului sanitar pentru accesul în majoritatea locurilor publice închise.

Noile restricţii au dus la proteste şi unele partide au acuzat guvernul interimar că nu a reuşit să gestioneze criza pandemică înaintea alegerilor parlamentare anticipate stabilite pentru 14 noiembrie.

Autorităţile medicale au avertizat că ar putea fi decise restricţii mai dure pentru a limita răspândirea coronavirusului şi a reduce astfel presiunea asupra spitalelor. În spitalele bulgare erau internaţi marţi peste 7.100 de pacienţi cu COVID-19, dintre care 608 în secţiile de terapie intensivă. Peste 90% dintre aceşti pacienţi nu sunt vaccinaţi împotriva coronavirusului.

În Bulgaria doar 24% dintre adulţi sunt vaccinaţi anti-CVID-19 cu schema completă, în timp ce media la nivelul UE este de 74%.

La rândul său, Ucraina a raportat un număr record al deceselor cauzate de COVID-19 în interval de 24 de ore. Acest indicator a ajuns marţi la 734, faţă de precedentul record, de 614 decese, înregistrat în 22 octombrie.

În ultima zi au fost consemnate 19.120 noi cazuri de COVID-19 în Ucraina. De la începutul pandemiei această ţară, cu o populaţie de aproximativ 41,5 milioane de locuitori, a înregistrat până acum 2,8 milioane de cazuri, dintre care 64.936 fatale. 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

Ion

Acum 8 luni

Ucraina are cel mai mic grad de vaccinare din Europa.
Raspunde

Ina

Acum 8 luni

Cu toate acestea în România numărul de morți raportat la populație (152 pe 7 zile) este dublu față de numărul din Ucraina (78), oare de ce?
Raspunde

Rosu

Acum 8 luni

Ortodoxia, bat-o vina! Oamenii de la tara din Bulgaria, Romania, Ucraina, Sarbia etc. nu prea inteleg despre ce-i vorba cu vaccinu´. Ei au incredere in ce spune dom´parinte, ca ala-i citit. Si uite asa, ultimii din EU sunt tarile ortodoxe.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus