Marţi,
03.10.2023
Cer Senin
Acum
21°C

Lucian Radu, ITM Sibiu: „Angajatul decide dacă se va vaccina sau nu, nu-l poate obliga nimeni”

Lucian Radu, ITM Sibiu: „Angajatul decide dacă se va vaccina sau nu, nu-l poate obliga nimeni”

Lucian Radu, inspector șef adjunct al ITM Sibiu, a declarat astăzi, în cadrul ședinței colegiului prefectural, că orice angajat are dreptul să decidă dacă alege să se vaccineze sau nu și că nimeni nu-l poate obliga să facă acest lucru.

Întrebat dacă sunt acțiuni legate de covid în contextual noilor restricții și dacă discută cu patronii firmelor legat de această tendință a angajatorului de a-i obliga oarecum pe angajați să se vaccineze, inspectorul ITM a spus că desfășoară acțiuni de verificare și că nu au existat încă sesizări legate de acest subiect.

„Noi am desfășurat acțiuni comune, împreună cu alte instituții, respectiv cu jandarmeria. Pe toate palierele de control pe care le efectuăm, verificăm modul în care se respect prevederile legii 55, conform atribuțiilor pe care le avem noi în acest domeniu. Nu am avut sesizări că angajatorii și-ar obliga angajații să se vaccineze. E un drept al angajatului, el decide dacă se va vaccina sau nu, nu poate să-l oblige nimeni la acest moment. Sigur că el poate să-și desfășoare activitatea în condițiile legii, cu teste, venirea la serviciu cu testare și cu respectarea normelor specifice”,  a explicat acesta.

Acesta a mai spus că angajatorul care își obligă angajatul să se vaccineze va fi sancționat, fie cu amendă, fie cu avertisment.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 4372

Adina Torop

de Adina Torop

Redactor

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Munteanu

Acum 1 an

Corect! Fiecare e stapan pe corpul lui!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus