Duminică,
28.11.2021
Cer Senin
Acum
10°C

Metoda numărării cărților la Blackjack: Mit sau realitate?

Metoda numărării cărților la Blackjack: Mit sau realitate?

Atunci când se vorbește despre diversele metode prin care clienții cazinourilor încearcă să obțină un avantaj în fața „casei”, este adusă în discuție numărarea cărților de Blackjack. Cei care nu se învârt în această lume a jocurilor de noroc au avut ocazia să vadă în filme despre ce este vorba.

Concret, jucătorii țin cont de cărțile extrase anterior din pachet pentru a-și calcula șansele reale de câștig în respectivul moment. Ei asociază un anumit punctaj fiecărui tip de carte și de fiecare dată când o carte este extrasă, ei adună în gând punctajul corespunzător respectivei cărți. În funcție de numărul de puncte la care ajung, ei știu mai bine ce va urma să se întâmple în joc și iau decizii care le măresc considerabil șansele de a avea cărți mai bune decât dealerul.

Pe site-urile de specialitate sunt amintite cinci sisteme populare de numărare a cărților:

Sistemul Hi-Lo este unul simplu. Cărțile de la 2 la 6 au punctaj +1, cărțile de la 7 la 9 au punctaj 0, iar cele de la 10 la A au „-1”. În funcție de suma cărților extrase până la un anumit moment, îți poți da seama ce valori au mai rămas în pachet.

În sistemul, The Red Seven Count, cărțile de la 2 la 6 și 7 de roșu au punctaj „+1”, cărțile 8, 9 și 7 de negru au punctaj 0, iar 10, J, Q, K și A au „-1”. Principiul este același ca la metoda prezentată mai sus.

Profesorul de matematică Edward Thorp a inventat sistemul „Thorp’s Ten-Count”, acordând punctaj „+1” Asului, „+4” cărților de la 1 la 9 și „-9” cărților 10, J, Q și K. Pentru a-l aplica, trebuie să fii foarte bun la matematică, ceea ce este valabil în cazul tuturor metodelor de numărare a cărților.

Sistemul de numărare de cărți Uston SS prevede mai multe praguri de punctaj: cărțile 2,3,4 și 6 sunt „+2”, 5 este „+3”, 7 este „+1”, 8 este „0”, 9 este „-1”, iar 10, J, Q, K și A sunt „-2”.

Și sistemul „The Omega II” este mai complex decât cele destinate începătorilor. Cărțile 2, 3 și 7 au valoarea „+1”, 4, 5 și 6 au valoarea „+2”, 9 are valoarea „-1”, 10, J, Q, K și A au valoarea -2”, 8 și As sunt asociate cu 0. Cu cât valoarea totală a cărților precedente extrase deja este mai mare, cu atât șansele de a nimeri cărți mari cresc.

Metoda numărării cărților nu este deloc pe placul patronilor de cazinouri, pentru că nimănui nu-i convine să piardă bani, mai ales la un joc pe care, în principiu, îl controlează. Problema se pune în special la cazinourile terestre, unde se pot juca sume mari, de ordinul milioanelor de euro. În cazinourile online, unde lumea intră pentru distracție, este greu de crezut că stă cineva să numere cărțile.

Dacă ești și tu amator de astfel de distracție, e bine se știut că MrBit, unul dintre cele mai noi cazinouri online din România, are 16 mese live de Blackjack. Poți citi despre toată oferta de jocuri în MrBit Casino review.

„21”, o producție cinematografică relevantă

Revenind la numărarea cărților, dacă vrei să vezi un film bun pe această temă, îți recomandăm „21”, o producție din 2008 cu media 6,8/10 pe imdb.com. Ben Campbell, un tânăr genial la matematică, are nevoie de 300.000 de dolari pentru a-și plăti școala. El îl întâlnește pe profesorul Micky Rosa, care îl convinge să intre într-o echipă care să meargă în cazinourile din Las Vegas pentru a face profit prin numărarea cărților la Blackjack.

Inițial, planul merge bine. Tinerii câștigă bani frumoși în timpul primelor „misiuni” făcute în Las Vegas, dar acțiunea ia o întorsătură neașteptată. Nu vă spunem care este, pentru că nu vrem să vă stricăm surpriza. Poate că filmul o să vă „facă poftă” să jucați Blackjack. Este foarte bine, cât timp țineți totul strict la nivel de divertisment.

Vizualizari: 473

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus