Joi,
08.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Preotul Necula, consultant în Comitetul pentru Situații de Urgență Sibiu după ce s-a vindecat de COVID-19: soluţia e la medic, nu este nici la preot, nici la politicieni

Preotul Necula, consultant în Comitetul pentru Situații de Urgență Sibiu după ce s-a vindecat de COVID-19: soluţia e la medic, nu este nici la preot, nici la politicieni

Constantin Necula este primul preot numit consultant în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din Sibiu de către prefectul Mircea Dorin Creţu, cu scopul de a ajuta în lupta împotriva pandemiei.

Cunoscutul preot a învins COVID-19 şi s-a implicat constant în a ajuta bolnavii de cancer şi nu numai, fiind un susţinător declarat al medicilor.

"Prin Ordinul Prefectului 540/27.10.2021 a fost numit în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, în calitate de consultant, PC.pr. conf.univ.dr.habil. Constantin Valer Necula, cadru universitar al Universităţii 'Lucian Blaga' din Sibiu şi consilier al IPS dr. Laurenţiu Streza, mitropolitul Ardealului şi arhiepiscopul Sibiului. Domnul prefect Mircea Dorin Creţu apreciază Înalta Binecuvântare acordată acestei colaborări şi speră ca ea să aducă un plus de încredere şi eficientizare a colaborării interinstituţionale la nivelul judeţului Sibiu", a transmis miercuri Prefectura Sibiu.

Preotul Constantin Necula a precizat pentru AGERPRES că urmează să se implice activ în ajutorarea medicilor şi autorităţilor şi va respecta decizia Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române de a îndruma orice enoriaş să asculte de sfatul medicilor.

"Pot să fac o serie de analize de teren şi apoi să le duc în Comitet (Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu - n.r.). Pot să ascult oamenii mai mult decât au ei posibilitatea să o facă, pentru că ei toţi sunt pe viteză, pe repede înainte. Pot să sprijin colectivele medicale, oricum fac asta de un an de zile, prin telefoane, prin cărţi", a spus preotul.

Întrebat dacă s-a vaccinat împotriva COVID-19, preotul Constantin Necula a replicat: "Din moment ce am trimis oamenii la medici şi eu m-am consultat cu medicii".

"Eu, de când a început campania de vaccinare, am spus că soluţia este la medic, nu este nici la preot, nici la vedeta de televiziune, nici la jurnalişti, nici la politicieni. E la medic. (...) Am obligaţia de a avea rezervă (de a răspunde dacă m-am vaccinat sau nu - n.r.), un preot nu spune nici pro vaccin, nici anti vaccin. Dacă menţine hotărârea pe care a luat-o Sinodul, el trebuie să fie neutru în afirmarea lucrului ăstuia", a explicat părintele Constantin Necula.

Preotul Necula a fost infectat cu virusul SARS-CoV-2, însă a precizat că a avut o formă care "nu a fost atât de complicată ca la alţii, pe care i-a văzut murind".

Acesta s-a implicat până acum şi în susţinerea unor ONG-uri în lupta lor cu diverse boli. Spre exemplu, face parte din echipa primului centru de suport oncologic din Sibiu, intitulat ''Casa Sus inima''. De asemenea, preotul Necula este preşedintele Asociaţiei Crucea Albastră, care ajută dependenţii de alcool şi droguri, fiind cunoscut ajutorul dat de el atât acestor pacienţi, cât şi medicilor psihiatri din Sibiu.

Prefectul Mircea Creţu speră că preotul Necula îi va convinge pe credincioşi să se imunizeze contra COVID-19.

"Consider că poate să aducă un plus în această luptă cu pandemia, astfel încât mulţi credincioşi să îşi schimbe concepţia de la a fi anti-vaccinare, la vaccinare, care este singurul lucru care ne va duce la o perioadă mai bună", a declarat pentru AGERPRES prefectul judeţului Sibiu.

Potrivit datelor comunicate miercuri de către Prefectură, în judeţul Sibiu, de la debutul pandemiei şi până în prezent, au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS-CoV-2 un număr de 35.664 de persoane (451 persoane confirmate în ultimele 24 de ore dintre care 7 reinfectate). Până la data curentă au fost vindecate 28.621 de persoane, iar 1.318 au decedat (8 în ultimele 24 de ore), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08,00 erau spitalizate 467 de persoane, dintre care pe ATI 48 persoane (46 adulţi, 2 copii).

La nivelul judeţului Sibiu, în ultimele 24 de ore, s-au efectuat 909 teste, dintre care 236 RT-PCR şi 673 teste rapide. 

(Argerpres)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Gigi kent

Acum 1 an

Alta sluga a "Marelui Alb" care nu are curajul sa spuna lucrurilor pe nume. Citez: "soluţia este la medic"... la care? la cei 90% care ne spun sa ne vaccinam sau la ceilalati care sunt contra? Nu misca nimeni nimic fara "binecuvantarea" Sinodului, daca are aspiratii la functii. Bre, oamenii simpli au nevoie de modele nu de politicieni imbracati in straie bisericesti care ne trimit la medici!
Raspunde

Cosmin

Acum 1 an

Asa e, solutia e la medic si medicii recomanda vaccinarea. Doar ca organizatia de care domnul Necula apartine are multi membri care i-au sabotat cu buna stiinta pe medici prin mesaje antivaccin. Sa vii in situatia actuala sa faci filozofii de gen ca un preot nu poate fi nici pro vaccin nici contra vaccin e cel putin lasitate. Nu sunt expert in ortodoxie dar din cate tin eu minte Isus nu a fost vreun las. Altfel mult succes domnului Necula.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus