Joi,
18.04.2024
Ploi Scurte
Acum
5°C

Vacanță de iarnă va fi mai scurtă pentru elevii de gimnaziu și liceu. Ei revin la școală în 3 ianuarie 2022 și dau tezele pentru semestrul I

Vacanță de iarnă va fi mai scurtă pentru elevii de gimnaziu și liceu. Ei revin la școală în 3 ianuarie 2022 și dau tezele pentru semestrul I

Vacanța de iarnă va fi mai scurtă pentru elevii de gimnaziu și de liceu, care vor reveni la școală în 3 ianuarie 2022, a anunțat la Digi24 ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu. Este o propunere a elevilor, cu care ministerul e de acord, a spus el. În acele două săptămâni ar urma să se dea tezele aferente semestrului 1, cu prezență fizică, a adăugat ministrul.

"Este o propunere a Consiliului Național al Elevilor, pentru a recupera cele două săptămâni de vacanță suplimentară. În ianuarie va fi școală cu prezență fizică. Cei din învățământul primar și cei de grădiniță vor veni tot în 10 ianuarie, pentru că ei nu au de recuperat decât o săptămână din acestea două de acum. În 14 ianuarie se va încheia în semestrul 1.

Așadar, în ianuarie elevii de gimnaziu și de liceu vor merge la școală cu prezență fizică. Până atunci, convingerea mea este că vom încheia al patrulea val pandemic. În acele două săptămâni din ianuarie se vor da teze cu prezență fizică. Semestrul 2 va avea tot 20 de săptămâni, iar datele examenelor naționale rămân la locul lor", a spus ministrul, potrivit sursei citate.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Profu

Acum 2 ani

Da-da... Mariti salariile profesorilor! Trebuia sa le mariti de acum un an si voi, nimic!!!
Raspunde

Teo

Acum 2 ani

Cum a crescut calitatea invatamantului dupa marirea salariilor din acest sector?Deloc.Trebuie reforma in educatie,revizuirea programei,titularii sa nu mai fie legati de glie ,fiind imposibila disponibilizarea acestora, chiar daca activitatea lor didactica lasa de dorit.Ce sa mai vorbim ca de aproape 2 ani scoala se face mai mult online,iar profesorii sunt mai mult in vacanta.O lege populista a psdului ,salarizarea la stat ,unde veniturile au ajuns mai mari decat in sectorul privat,lucru nemaiintalnit nicaieri .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus