Vineri,
26.04.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Gradul de ocupare al Spitalului Județean este de 89% pentru bolnavii de COVID. Manager: „sperăm să gestionăm cu bine și acest al patrulea val”

Gradul de ocupare al Spitalului Județean este de 89% pentru bolnavii de COVID. Manager: „sperăm să gestionăm cu bine și acest al patrulea val”

Secțiile COVID ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu au un grad de ocupare de 89%, iar pe Secția ATI nu mai este niciun loc liber, potrivit reprezentanților unității sanitare. Datele au fost transmise conform raportării de miercuri, 27 octombrie. Procentul transmis arată că mai erau doar 17 paturi libere din totalul de 154.  

Managerul Spitalului Județean dr. Daniel Chelcea spune că situația se află într-o permanentă dinamică, iar cifrele sunt în urcare. Dacă în valurile anterioare ale acestei pandemii se vorbea mult despre donații, voluntari, societate civilă implicată, factori care au venit în sprijinul spitalelor în lupta cu această pandemie, astăzi, medicul care conduce principalul spital din Sibiu spune că doar creșterea interesului pentru vaccinare mai poate scădea presiunea din spitale.

„Situația este una într-o dinamică permanentă și din păcate, este vorba de cifre în urcare mai ales de la debutul lunii în curs. Pe acest fond complex al creșterii puternice a numărul de cazuri care au nevoie de spitalizare, am făcut tot ceea ce a depins de noi pentru a  suplimenta numărul de paturi din zona ATI Covid precum și numărul de paturi din secțiile COVID. Exploatăm toate resursele pe care le avem la dispoziție. Spre exemplu activitatea UPU este sprijinită de voluntari din cadrul Facultății de Medicină din Sibiu iar comunitatea locală și mediul de afaceri au fost permanent alături de spital, încă de șa debutul pandemiei. Sperăm să gestionăm cu bine și acest al patrulea val și, pe fondul creșterii interesului pentru vaccinare, presiunea pe spitalele să mai scadă”, spune medicul Daniel Chelcea.

Sursa foto: Arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus