Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Întrebări fără răspuns adresate primarului Astrid Fodor, legate de stadion: Cum aveți de gând să recuperați banii cheltuiți neglijent și iresponsabil?

Întrebări fără răspuns adresate primarului Astrid Fodor, legate de stadion: Cum aveți de gând să recuperați banii cheltuiți neglijent și iresponsabil?

Consilierul local USR PLUS, Ionuț Ghișe, a adresat la sfârșitul ședinței Consiliului Local desfășurată joi trei întrebări primarului Astrid Fodor, rămase însă fără răspuns.

Ghișe s-a interesat de cine este responsabilul cheltuirii banilor pentru construirea și demolarea după doi ani a tribunei oficiale a Stadionului Municipal și cum se va recupera prejudiciul.

”Avem cea mai mare lucrare de investiție publică în acest moment pe care primăria Sibiu a demarat-o în ultimii 30 de ani, și anume modernizarea Stadionului Municipal. Această investiție a fost să zicem salvată de un nou constructor capabil și cu experiență să ducă la bun sfârșit un proiect de o asemenea anvergură unde primăria și vechiul constructor au fost depășiți de complexitatea acestuia.

Locuitorii Sibiului au văzut în ultimele săptămâni cum tribuna modernizată în urmă cu doi ani în cadrul unui proiect de aproximativ 2 milioane de euro aflat încă în garanție a fost demolat.

În cadrul unei ședințe anterioare a Consiliului Local, doamna primar ne atrăgea atenția asupra responsabilității și necesității cheltuirii eficiente a banului public , tocmai de aceea venim cu următoarele întrebări cu dumneavoastră”, a început consilierul USR PLUS.

Cele trei întrebări pe care le-a adresat primarului s-au referit la responsabili, câți bani s-au aruncat pe lucrările care au fost acum demolate și cum se vor recupera:

1. Cine este responsabil pentru risipirea banului public în aceste lucrări de modernizare demolare și apoi refacere a tribunei oficiale?

2. Care este valoarea sumelor cheltuite pe lucrări ce au fost cheltuite pe lucrări executate ce acum necesită a fi demolate?

3. Cum aveți de gând să recuperați aceste sume de bani cheltuite neglijent și iresponsabil din bugetul municipiului Sibiu?

Astrid Fodor nu a dat un răspuns imediat, însă cel mai probabil acesta va veni în scris. Primarul nu a vrut să facă nicio remarcă pe această temă.

Primăria Sibiu: Erau lucrări obligatorii

Turnul Sfatului a scris în detaliu despre acest proiect, iar la o solicitare adresată Primăriei Sibiu în care se cereau explicații cu privire la vinovați, administrația locală nu a indicat o persoană, o instituție sau un contract, ci un act juridic.

Reprezentanții Primăriei Sibiu susțin că demolarea este provocată din cauza unor modificări de normative. În sensul că, în 2017, tribuna oficială a fost supusă unei expertize tehnice care avea drept reper un normativ privind proiectarea antiseismică din anul 2008. Iar în baza acelui normativ, expertiza a indicat faptul că tribuna oficială are o rezistență suficientă la eventualele cutremure.

”După ce proiectul tehnic pentru modernizare a fost finalizat, normativul P100-2008 a fost înlocuit de normativul P100-2019 printr-o modificare a legislației în domeniu. Din acest motiv, executantul contractat pentru modernizarea Stadionului Municipal, SC ConA SA, a comandat o nouă expertiză în baza normativului intrat în vigoare. Expertul a încadrat tribuna existentă în clasa de risc seismic Rs II, devenind astfel obligatorie fie demolarea tribunei și reconstrucția acesteia, fie consolidarea ei”, susțin reprezentanții Primăriei Sibiu.

6,93 de milioane de lei, la care se adaugă TVA, a fost valoarea contractului pe care Primăria Sibiu l-a semnat în 2018 cu SC Construcții SA pentru finalizarea ”primei etape” a modernizării stadionului municipal din Sibiu. După două prelungiri de termene, contractul a fost reziliat în aprilie 2019, în urma unor certuri care s-au întins pe câteva mii de pagini de corespondență între Construcții SA și Primăria Sibiu.

Citește și:

Cine e vinovat pentru demolarea tribunei tocmai modernizată? Răspunsul Primăriei: normativul Guvernului

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Neluțu O

Acum 2 ani

Deci... Construcții S.A a spus de la început că tribuna trebuie demolată și dat bani în plus, Primăria nu a vrut, a adus alt constructor care a zis că face lucrarea , dar ... Deci , primii au avut dreptate !!!
Raspunde

Andrei

Acum 2 ani

Vorbești prostii, dar e in ADN-ul romanului... Constructii și-a bătut joc de lucrare, sub patronatul Dnei Fodor care nu înțelege sau nu vrea sa înțeleagă lucrurile. Și Construcții(care vroiau sa "rezolve cladirea" cu maxim 5 persoane)nu câștigase toată lucrarea, dar așa e când nu lași o firma specializata sa se ocupe de proiectare și îl fac cei de la Domeniul Public care, logic, habar nu aveau cu ce se mănâncă. Oare când desființează Direcția tehnică din primăria Sibiu?
Raspunde

Me

Acum 2 ani

Pai ce sa raspunda ca este cu musca pe caciula.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus