Duminică,
28.11.2021
Cer Senin
Acum
10°C

Ioan Boța, directorul AJPIS Sibiu, găsit incompatibil de ANI. ”E exact perioada în care eu m-am suspendat din funcție. O lucrătură politică”

Ioan Boța, directorul AJPIS Sibiu, găsit incompatibil de ANI. ”E exact perioada în care eu m-am suspendat din funcție. O lucrătură politică”

Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat astăzi că directorul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Sibiu (AJPIS), Ioan Boța, a fost găsit incompatibil pe o perioadă de doi ani, timp în care a fost director în cadrul Transelectrica.

”În perioada în care am ocupat o funcție contractuală în cadrul Transelectrica eu m-am suspendat din funcția de director al AJPIS. În perioada asta eu nu am luat niciun leu de la această instituție, iar angajarea la Transelectrica s-a făcut pe bază de contract, această companie nu e instituție publică. E o lucrătură politică, din punctul meu de vedere, de nouă luni îmi cer hârtii, documente. Ei spun că și în acea perioadă, deși eram suspendat din funcție, eu tot funcționar public eram. Nu am primit oficial nicio hârtie, dar atunci când voi primi, îi voi da în judecată”, a declarat Ioan Boța.

ANI a anunțat astăzi că Boța, ”în perioada 02 iulie 2018 – 10 iunie 2020, în care raportul de serviciu din cadrul Agenției Județeane pentru Plăți și Inspecție Socială Sibiu a fost suspendat, a exercitat funcția contractuală de director în cadrul Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica” S.A. –Sucursala de Transport Sibiu, încălcând prevederile art. 94, alin. (1) și (2), lit. c) din Legea nr. 161/2003”.

Legea invocată de ANI spune:

”(1) Calitatea de funcționar public este incompatibilă cu exercitarea oricărei alte funcții publice sau calități decât cea în care a fost numit, precum și cu funcțiile de demnitate publică.

(la 05-05-2017, Alineatul (1) din Articolul 94 , Secțiunea a 5-a , Capitolul III , Titlul IV , Cartea I a fost modificat de Punctul 6, ARTICOL UNIC din LEGEA nr. 87 din 28 aprilie 2017, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 313 din 02 mai 2017 )

(2) Funcționarii publici nu pot deține alte funcții și nu pot desfășura alte activități, remunerate sau neremunerate, după cum urmează:

(...) c) în cadrul regiilor autonome, societăților comerciale ori în alte unități cu scop lucrativ din sectorul public”

 

Vizualizari: 1833

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Nati

Acum 1 lună

Transelectrica Sibiu face multe lucrari cu dedicatii directe iar oamenii inchid ochii la comanda!
Raspunde

Vasile Roaita

Acum 4 săptămâni

Transelectrica Sb a mers bine cu el director. Mai ,,barbat" decat cei care sunt astazi la butoane.
Raspunde

Newman

Acum 4 săptămâni

Ioan Bota este de meserie director? Ce scoala trebuie absolvita ca sa te califici in aceasta meserie?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus