Sâmbătă,
25.03.2023
Partial Noros
Acum
9°C

Șovăială îl urmează pe Orban și se retrage din grupul parlamentar al PNL: Sibienii m-au trimis în Parlament să lucrez la proiecte care dezvoltă România, nu la proiecte care împing țara dintr-o criză în alta

Șovăială îl urmează pe Orban și se retrage din grupul parlamentar al PNL: Sibienii m-au trimis în Parlament să lucrez la proiecte care dezvoltă România, nu la proiecte care împing țara dintr-o criză în alta

Deputatul PNL Constantin Șovăială a anunțat joi pe facebook că se retrage din grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaților. El urmează astfel exemplul lui Ludovic Orban, care a făcut același lucru acum două zile. 

"Sibienii m-au trimis în Parlament să lucrez la proiecte care „DEZVOLTĂ ROMÂNIA”, nu la proiecte care împing țara dintr-o criză în alta, oamenii mi-au oferit încrederea lor pentru A SCĂPA ȚARA DE PSD și nu pentru a cerși câteva voturi pentru un Guvern minoritar, cetățenii au votat PNL pentru A FACE O COALIȚIE DE DREAPTA cu care să guvernăm 4 ani, nu câteva luni dupa care să provocăm cea mai mare criză politică din ultimul deceniu" acuză Șovăială pe facebook.

El mai adaugă că se simte stânjenit de ceea ce se întâmplă în politica românească și îi este greu să identifice valori liberale în tot acest peisaj.

"Vorbesc zilnic cu zeci de români la cabinetul parlamentar. Oamenii cred că PNL și-a pierdut direcția. Uneori simt același lucru. Cu toate acestea, încă nu demisionez din PNL. Rămân în Parlament, neafiliat la un grup parlamentar. Voi veghea la respectarea legilor și nu voi gira niciun proiect împotriva bunului simț.

Sper că PNL se va trezi din acest „vis urât” și ca la un moment dat toți liberalii se vor regăsi în partid pentru a continua dezvoltarea României. Toți! Inclusiv colegii care pleacă zilele acestea și mai ales Ludovic Orban!" mai scrie deputatul sibian.

La final, acesta spune totuși că rămâne liberal, aproape de oamenii de dreapta și, mai ales, "alături de sibienii care încă mai așteaptă un PNL așa cum le-a fost promis la alegeri".

PNL Sibiu: Doi din patru

Senatorul Nicolae Neagu și deputații Raluca Turcan, Constantin Șovăială și Christine Thellmann sunt parlamentarii liberali aleși de sibieni în urma alegerilor de anul trecut.

Dintre aceștia, Constantin Șovăială și Christine Thellmann au semnat scrisoarea prin care anunță că îl susțin pe Orban pentru postul de premier și sunt dispuși să plece din PNL pentru a-l urma pe fostul lider al partidului într-un nou proiect politic. ”Așa cum știi, am făcut parte din echipa lui Ludovic Orban la alegerile din PNL. Am rămas și voi rămâne în continuare în echipa lui Ludovic Orban!”, declara Constantin Șovăială pentru Turnul Sfatului, la începutul lunii octombrie.

Citește și Jumătate din parlamentarii PNL de Sibiu, pregătiți să plece din partid. Ludovic Orban, tot mai aproape să-și facă propriul proiect politic

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Pagubă-n ciuperci

Acum 1 an

Loialitatea dlui Șovăială este bine-cunoscută la Sibiu: aia l-a dus de la PSD la PNL și acum în buruieni ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus