Vineri,
19.04.2024
Cer Senin
Acum
5°C

Jumătate din parlamentarii PNL de Sibiu, pregătiți să plece din partid. Ludovic Orban, tot mai aproape să-și facă propriul proiect politic

Jumătate din parlamentarii PNL de Sibiu, pregătiți să plece din partid. Ludovic Orban, tot mai aproape să-și facă propriul proiect politic

41 de parlamentari au semnat o scrisoare în care cer ca fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, să fie propus premier de către președintele Klaus Iohannis. Doi dintre ei fac parte din PNL și reprezintă jumătate din totalul parlamentarilor liberali votați de sibieni anul trecut.

Orban: Sunt gata să creez o construcție politică

Orban chiar a precizat că este pregătit să construiască un nou proiect politic. Invitat într-o emisiune la Realitatea Plus,, Orban a precizat că  este gata să creeze „o construcție politică care să continue trecutul Partidului Național Liberal”. „Cei care conduc astăzi nu au nicio legătura cu PNL. (...) Mi-am construit cariera prin muncă, prin efort. În interiorul partidului, oamenii țin la mine, au fost lângă mine pentru că și eu am fost alături de el”, a declarat Orban.

„Când sunt convins ca PNL-ul a devenit o carcasă care nu mai are legătură cu partidul istoric, sunt gata să creez o construcție politică care să continue trecutul Partidului Național Liberal. Cei care conduc astăzi nu au nicio legătura cu PNL. Întotdeauna am susținut lucruri fundamentale care au făcut parte din istoria PNL și nu avem voie să renunțăm”, a mai spus fostul președinte al liberalilor.

PNL Sibiu: Doi din patru

Senatorul Nicolae Neagu și deputații Raluca Turcan, Constantin Șovăială și Christine Thellmann sunt parlamentarii liberali aleși de sibieni în urma alegerilor de anul trecut. Dintre aceștia, Constantin Șovăială și Christine Thellmann au semnat scrisoarea prin care anunță că îl susțin pe Orban pentru postul de premier și sunt dispuși să plece din PNL pentru a-l urma pe fostul lider al partidului într-un nou proiect politic. ”Așa cum știi, am făcut parte din echipa lui Ludovic Orban la alegerile din PNL. Am rămas și voi rămâne în continuare în echipa lui Ludovic Orban!”, a declarat Constantin Șovăială pentru Turnul Sfatului.

Contacată de către noi, Christine Thellmann nu a răspuns.

Nici președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, nu a vrut să comenteze situația care se preconizează. Ea a postat totuși pe pagina sa de Facebook un comentariu în care solicită încheierea crizei politice. ”Evident, este o situaţie dificilă politic şi soluţiile care nu se văd pe loc, în acest moment, în care toată lumea este tensionată, se vor găsi, după ce situaţia se mai calmează. Criza politică trebuie rezolvată de urgenţă, pentru că societatea se confruntă cu două situaţii foarte dificile: criză sanitară şi creşterea preţurilor la energie, iar oamenii doresc ca toată atenţia să fie concentrată pe problemele dificile cu care se confruntă România”, a scris, marţi, pe Facebook, Raluca Turcan.

La alegerile din decembrie 2020, PNL a obținut la Sibiu 49.364 voturi (41,64%) la Camera Deputaților și 49.491 de voturi (41,79%) la Senat.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

Razvan Pwp

Acum 2 ani

Oare eternul nostru bugetar, marele istoric si viceprimar Razvanel, pe cine o fi pupat *** intre Citu si Orban? Nu de alta, dar, dupa vreo 20 de ani de facut absolut nimic in functii de stat inalte, nu ar da bine pentru el sa se angajeze la banda la o fabrica privata din zona industriala vest! L-ar lua teamlideritele oltence la frecat podele!

Raspunde

Cetateanul vaccinat

Acum 2 ani

Razvanel e cu fundicul in doua luntri. Prietenii stiu de ce!
Raspunde

Te rog

Acum 2 ani

De ce?
Raspunde

Qaz

Acum 2 ani

Vor merge la PNTCD? PNL-istii m-au convins (daca mai era nevoie), sa nu mai merg niciodata la vot.
Raspunde

Yyy

Acum 2 ani

foarte inteligenta concluzia cu ne-mersul la vot...not!

Raspunde

Bau

Acum 2 ani

raluca turcan a tras biletul necastigator pana la urma, moldoveanca sa plece la Botosani . Lasa-neeee!
Raspunde

Gigi contra

Acum 2 ani

Duca-se!
Raspunde

Cetateanul vaccinat

Acum 2 ani

Năluca Prințesa Gunoaielor va mai ciripi puțin până la alegerile anticipate. Apoi va urma să răspundă!
Raspunde

Aci Duțu

Acum 2 ani

trăim într-o țară liberă. uite, și pe tine, postac dă bucurești cu template de partid, te lăsăm să scrii aici. că ne batem joc de tine, e altu calu
Raspunde

Usr=Pnl=Psd

Acum 2 ani

O adunătură de pupin...isti.
Raspunde

Vivi Dragan

Acum 2 ani

E bine ca macar cineva din PNL Sibiu sa trezit ca restul nu sunt decat turma moldovencei. Asa am ajuns la Sibiu sa ne conduca o moldoveanca si o avocata esuta in meserie care a gasit si ea o sinecura la Consiliul Judetean.
Raspunde

Pintilie

Acum 2 ani

Din păcate PNL e un alt fel de PSD; clasa politică din România e o catastrofă. AUR sau USR chiar nu merită pomeniți
Raspunde

Un sibian

Acum 2 ani

sa plece TOTI nu e nici o pierdere!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus