Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

În Sibiu a început distribuirea voucherelor pentru vaccinare. Cei care se califică vor fi sunați

În Sibiu a început distribuirea voucherelor pentru vaccinare. Cei care se califică vor fi sunați

A început distribuirea voucherelor pentru persoanele vaccinate împotriva SARS CoV-2 începând cu data de 3 septembrie, dată la care a intrat în vigoare legea care permite primirea acestor tichete. Reprezentanții DSP spun că centrele de vaccinare au primit deja tichetele și că urmează ca beneficiarii să fie sunați pentru a le ridica. Se încadrează atât adulții, cât și minorii care s-au vaccinat în această perioadă cu una sau ambele doze. Cei de la DSP Sibiu au solicitat aceste tichete pentru 50.000 de beneficiari, iar până în momentul de față s-au primit pentru aproximativ 3.700 de beneficiari.

A început distribuirea voucherelor pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS CoV-2. Potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică Sibiu, sunt 3.710 beneficiari ai acestor vouchere. Tichetele au ajuns încă de ieri în centrele de vaccinare din municipiul Sibiu și în cursul zilei de astăzi vor ajunge și în județ.

„Se încadrează toate persoanele care, de la începutul lunii septembrie au făcut o doză sau ambele doze de vaccin”, spune directorul DSP.

Astfel, atât adulții, cât și copiii de peste 12 ani care s-au vaccinat în această perioadă vor primi cinci tichete în valoare totală de 100 de lei. În zilele următoare, beneficiarii vor fi contactați telefonic de către reprezentanții centrelor de vaccinare unde aceștia s-au imunizat, iar în urma telefonului vor trebui să se prezinte la centru cu dovada vaccinării și cu buletinul.

Potrivit reprezentanților DSP Sibiu, instituția a solicitat pentru județul Sibiu vouchere pentru 50.000 de beneficiari, în valoare de 5 milioane de lei. Vor primi și restul beneficiarilor, însă în funcție de cum va trimite Ministerul Sănătății sumele. 

„Persoanele vaccinate vor continua să primească aceste vouchere, însă, în funcție de cum sunt alocate sumele, de către Ministerul Sănătății”, mai spune directorul DSP,  dr. Lucian Blăguțiu.

Sursa foto: Arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Rammstein

Acum 2 ani

Lucru românesc!!...pas cu pas ...s-au adus câteva asa de ochii lumii și restul vand o vrea Pârțu sau șeful...

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus