Vineri,
19.08.2022
Cer Senin
Acum
32°C

Cîmpeanu: În 8 noiembrie școala va începe, vineri vom vedea în ce mod

Cîmpeanu: În 8 noiembrie școala va începe, vineri vom vedea în ce mod

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat într-o declarație de presă luni că în 8 noiembrie școala va începe din nou.

De asemenea, numărul tezelor pe semestru va fi redus de la 3, la 2 pentru gimnaziu și de la 4 la 3 pentru liceu.

"Am considerat necesar sa aducem clarificări pentru că sistemul de educație este cel mai mare sistem public în orice stat. Este normal, este firesc pentru orice părinte, elevi și profesori să știe și să aibă un minim de predictibilitate, atât cat ne poate asigura evoluția epidemiologică.

Două săptămâni de vacanță este maximum ce poate fi recuperat fără ca elevii să piardă, fără ca elevii să aibă datele examenelor naționale modificate. Drept urmare, în 8 noiembrie școala va începe. Există un document, o anexă în care s-au prezentat o serie de măsuri propuse spre adoptare prin ordin comun al ministrului Educației și ministrului sănătății.

Vom avea consultări cu cei din Ministerul Sănătății pentru a vedea exact modul în care va începe școala pe 8 noiembrie" a spus ministrul, citat de Edupedu.ro

"Nu vom ajunge în niciun caz în situația în care, dacă, să spunem în situație de jumătate de țară vom avea o situație cu rata de infectare foarte scăzută, fără cazuri de infectare în școli, să nu poate funcționa cu prezență fizică acele școli. Nu se va ajunge la această situație" a explicat Cîmpeanu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 605

Comentarii

1 comentarii

Profu

Acum 9 luni

Precis va incepe online! Nimic nou, domn inginer-ministru!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus