Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Media deceselor COVID în România, mai mare de 68 de ori decât cea din Portugalia, care are o acoperire vaccinală de peste 90%

Media deceselor COVID în România, mai mare de 68 de ori decât cea din Portugalia, care are o acoperire vaccinală de peste 90%

Media deceselor în cazul pacienților COVID în România este mai mare de 68 de ori decât cea din Portugalia, potrivit calculelor făcute în ultimele șapte zile. Autoritățile au raportat marți un număr record de morți, aproape 600.

Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat că media deceselor pe ultimele șapte zile la 1 milion de locuitori în România este de 50 de ori mai mare decât în Danemarca, țară care are o rată de acoperire vaccinală de peste 80%.

De asemenea, media deceselor este de aproape 68 de ori mai mare în România decât în Portugalia care are o acoperire vaccinală de peste 90%, scrie rfi.ro

Acestea sunt diferențele dintre țări cu rată mare de acoperire vaccinală și cele cu rată mică de acoperire vaccinală, este concluzia lui Gheorghiță.

Peste 11.000 de cazuri noi de infectări cu coronavirus au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. S-au făcut multe teste, peste 72 de mii, așa că rata de pozitivare a scăzut la 15.3% comparativ cu zilele trecut când s-a apropiat de 25%. 
Autoritățile au raportat un număr record de morți, 591. Cinci dintre aceste decese sunt din perioada anterioară. 

Un băiat de 17 ani și o tânără de 28 de ani, bolnavi de COVID, sunt printre cei aproape 600 de morți din ultima zi. 
Numărul pacienților internați a scăzut sub 20.000. Dintre aceștia, 1.876 sunt internați la ATI. Printre pacienții în stare gravă sunt și 32 de minori. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Ina

Acum 2 ani

Dacă tot e să dăm doar exemple care ne convin aș dori tare mult să ne explice colonelul Gheorghiță de ce rata mortalității raportată la populație în cazul țării noastre este CEA MAI MARE DIN LUME (pe ultimele 7 zile și nu numai), fiind MULT MAI MARE decât a altor țări care au un procent chiar mai mic de vaccinare, de exemplu Armenia, Belarus, Bosnia, Slovacia și chiar Bulgaria (vezi worldometers info coronavirus weekly-trends). Chiar și Moldova, la aproape același procent de vaccinare are rata mortalității la jumătate din cea a țării noastre.
Raspunde

.

Acum 2 ani

pai rata de vaccinare in Romania este intre timp de circa 40%. A fost pana de curand de circa 35% adica jumate din media ratei din Europa. Atunci de ce nu avem doar dublul numarului de morti ?? Tot nevaccinatii sunt de vina pentru faptul ca nu sunt medicamente in spitale, ca nu este oxigen, ca nu sunt destule paturi dotate cu oxigen ??
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus