Miercuri,
06.12.2023
Innorat
Acum
-3°C

Un bărbat mort de COVID la domiciliu, raportat după trei săptămâni. 11 decese în ultima zi

Un bărbat mort de COVID la domiciliu, raportat după trei săptămâni. 11 decese în ultima zi

11 decese au fost înregistrate în județul Sibiu, în ultimele 24 de ore, unul dintre ele fiind raportat după trei săptămâni. Este vorba despre un bărbat de 49 de ani din Poplaca. Acesta a murit acasă, iar medicul de familie nu a știut că trebuie anunțat.

În raportul transmis marți, 2 noiembrie, de autoritățile locale sunt trecute 11 decese înregistrate la persoanele testate pozitiv pentru virusul SARS CoV-2. Este vorba despre patru bărbați și șapte femei cu vârste cuprinse între 49 și 82 de ani. Niciunul dintre cei decedați nu erau vaccinați. În raport sunt trecute și două persoane decedate la domiciliu, un bărbat de 49 de ani din Poplaca și o femeie de 66 de ani din Sibiu. Decesul bărbatului din Poplaca a survenit în urmă cu trei săptămâni și nu a fost raportat dintr-o încurcătură.

Potrivit medicului de familie din Poplaca bărbatul a refuzat să fie testat și cu greu a fost convins să meargă la spital. 

„Îl aveam în monitorizare și am făcut eforturi foarte mari să-l conving să se testeze sau să meargă la spital. Era obez și avea și alte comorbidități, iar stare lui nu era una bună. Cu greu l-am convins să mă lase să chem o ambulanță pentru el. A fost dus la spital, acolo a fost testat pozitiv, dar după o zi s-a externat la cerere”, spune medicul.

Medicul mai povestește că anunțul morții acestui pacient a fost făcut undeva la două noaptea de către poliție și nu a știut că trebuie raportat la DSP. Situația a fost, însă, remediată după trei săptămâni.

Persoane raportate ca fiind decedate în ultimele 24 de ore

 1. Bărbat, 72 ani, non ATI, nevaccinat, Sibiu
 2. Femeie, 67 ani, ATI, nevaccinată, Sibiu (Militar)
 3. Femeie, 66 ani, deces la domiciliu, nevaccinată, Sibiu
 4. Bărbat, 49 ani, deces la domiciliu , nevaccinat, Poplaca
 5. Femeie, 73 ani, non ATI, nevaccinată, Sibiu
 6. Femeie, 78 ani, ATI, nevaccinată, Sibiu
 7. Femeie, 73 ani, ATI, nevaccinată, Sibiu
 8. Bărbat, 82 ani, non ATI, nevaccinat, Sibiu
 9. Femeie, 80 ani, non ATI, nevaccinată, Mediaș
 10. Femeie, 60 ani, ATI, nevaccinată, Sibiu
 11. Bărbat, 66 ani, non ATI, nevaccinat, Sibiu

Sursa foto: Arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Gică fieraru

Acum 2 ani

Nu cumva să ratați un mort, Doamne ferește! Orice cadavru în plus e bun pentru înspăimântarea și trimiterea populației la eșafod.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus