Vineri,
19.04.2024
Cer Senin
Acum
4°C

O femeie de 38 de ani cu COVID, din Iași, a murit în timp ce se afla la cumpărături. Ea nu era vaccinată şi s-a tratat acasă crezând că are gripă

O femeie de 38 de ani cu COVID, din Iași, a murit în timp ce se afla la cumpărături. Ea nu era vaccinată şi s-a tratat acasă crezând că are gripă

O femeie de 38 de ani din Iaşi a murit în timp ce se afla într-un magazin, la cumpărături, după ce i s-a făcut rău şi a intrat în stop cardio-respirator. Femeia s-a tratat acasă timp de zece zile, considerând că are gripă, însă testele au confirmat că avea COVID, scrie bzi.ro

Soţul femeii a povestit că de 10 zile aceasta se trata la domiciliu cu medicație antitermică și antiinflamatorie, pentru gripă. Nu a apelat nici la medicul de familie, a considerat că este o simplă gripă şi în momentul în care starea ei s-a agravat se afla într-un magazin.

A fost evaluată de un echipaj de ambulantă cu asistent care a găsit că saturaţia de oxigen în sânge este 20%. Până la ajungerea echipajului de terapie intensivă, era în stop cardiac. S-au efectuat manevrele de resuscitare, și iniţial activitatea cardiacă a revenit după câteva minute, a ajuns la UPU Iași, iar testul antigen rapid era pozitiv pentru COVID-19.

"S-a suspicionat o embolie pulmonară ca o complicaţie COVID-19. S-a făcut o resuscitare îndelungată, cu tot ce înseamnă terapie intensivă, inclusiv trompoliză. Nu a răspuns la manevre. A fost confirmat şi testul PCR care a venit peste câteva ore, pacienta era ]nsă decedată. Familia a fost înmărmurita de acest anunţ şi echipa medicală a fost și mai este îndurerata, deşi au trecut aproape 24 de ore de la eveniment. Este un caz clar de COVID-19 care omoară la pacient tânăr, fără nicio afecțiune, nevaccinată, care a rămas acasă şi care s-a tratatat singură pentru o simplă gripă" explică prof. dr. Diana Cimpoeșu, potrivit sursei citate.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gheo

Acum 2 ani

Minciuni, dacă era în stare așa gravă nu avea putere să meargă la cumpărături. Cel mai probabil a suferit un AVC sau atac de cord în urma vaccinării. De la mincinoșii ăștia te poți aștepta la orice.
Raspunde

Kokos

Acum 2 ani

Tu esti unul din miile de medici de pe feisbuc , care se pricep la toate , asa-i?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus