Joi,
13.06.2024
Partial Noros
Acum
24°C

Fodor, despre șpăgarul de la Urbana: ”Va răspunde pentru acest comportament inacceptabil și condamnabil”

Fodor, despre șpăgarul de la Urbana: ”Va răspunde pentru acest comportament inacceptabil și condamnabil”

Toate dosarele la care a lucrat consilierul juridic al Urbana, reținut după ce a luat șpagă de la o mamă singură, urmează a fi supuse unui audit, a anunțat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Primarul Astrid Fodor a reacționat după ce Daniel Constantin Ilie, consilierul juridic al societății prin care Sibiul își administrează fondul locativ, a fost reținut de procurori pentru luare de mită și trafic de influență. În cursul zilei de ieri, acesta a fost prins de procurori în timp ce primea o șpagă de 1.200 de euro, de la o femeie care își crește singură copilul. Șpaga a fost percepută cu promisiunea că femeia va primi o locuință socială din partea orașului Sibiu, locuință pentru care a depus dosar din 2019.

”Este un act regretabil pe care l-a făcut acest angajat, cu atât mai mult cu cât are studii juridice și cunoaște implicații legale ale unor astfel de fapte. Mai mult, el ar fi trebuit să fie cel care să asigure legalitatea și corectitudinea documentelor supuse spre aprobarea Comisiei Sociale, cât și a procedurilor de lucru. Va răspunde pentru acest comportament inacceptabil și condamnabil. Eu salut acțiunea promptă a instituțiilor abilitate să sancționeze astfel de practici care nu pot fi tolerate”, arată primarul Astrid Fodor într-un comunicat transmis redacției Turnul Sfatului.

În timp ce directorul Urbana, Mircea Ovidiu, sublinia faptul că între acțiunea colegului său și societate nu există nicio legătură, primarul Astrid Fodor solicită verificări. ”Azi am solicitat conducerii Urbana demararea unui audit a tuturor dosarelor instrumentate de persoana în cauză”, a mai anunțat Fodor.

Despre cum consilierul juridic al Urbana a cerut o șpagă de 200 de euro pentru el și de câte 500 de euro pentru alți colegi, puteți citi aici

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2691

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Kama

Acum 2 ani

Se verifice doamna Fodor ai cati angajati ai Primariei pastorite de dansa au primit locuinte sociale. Si copiii acestora.
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 2 ani

Deci Urbana se auto-auditeaza?Alo,stiti ce inseamna audit,dna Primar?
Raspunde

Luigi

Acum 2 ani

Ma umfla rasul, pe bune!!! Șpăgari sunt toți șefii bugetari.
Raspunde

Maria

Acum 2 ani

si me mine ma umflă risul.....habar n.au sibienii cati directori...sefi...amici ai primăriței au locuinte sociale...deh....e un criteriu klar...sa fii blond si sa fii prieten ...deci lasati-ne cu vrajelile
Raspunde

Traian

Acum 2 ani

D-na Primar luați în calcul demisia Directorului general,fiindcă clar nu este străin de aceste practici. 2.Nu incercati să duceți cu preșul opinia publică, fiindcă s-ar putea sa mai apară persoane care sa reclame asemenea mizerii, făcute și de restul șleatei. Demisia dl.director !!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus