Sâmbătă,
01.10.2022
Cer Senin
Acum
13°C

Un fast food din Sibiu a fost amendat de două ori pentru că nu a respectat programul de funcționare în pandemie

Un fast food din Sibiu a fost amendat de două ori pentru că nu a respectat programul de funcționare în pandemie

Polițiștii sibieni au amendat două fast food-uri și o sală de jocuri de noroc din centrul orașului, pentru că nu au respectat programul de funcționare impus prin cele mai recente măsuri anti-COVID.

89 de polițiști sibieni au fost angrenați ieri în acțiuni privind respectarea măsurilor impuse în pandemie, fiind verificate 1.034 de persoane cu privire la interdicțiile și măsurile impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 93 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 176 de mijloace de transport, din care 5 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale în valoare de 20.500 de lei. Dintre acestea, trei amenzi în valoare de 6.000 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea măsurii carantinei - Este vorba despre o femeie în vârstă de 43 de ani, din Copșa Mică, un bărbat în vârstă de 22 de ani din Merghindeal și un bărbat în vârstă de 47 de ani, din Mediaș. Alte 14 amenzi în valoare de 4.000 de lei au fost aplicate pentru lipsa măștii și o sancțiune de 500 de lei a fost pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea. 

Totodată, două fast food-uri și o sală de jocuri de noroc au fost amendate cu 10.000 de lei, pentru că administratorii nu au respectat programul de funcționare. Unul din fast food-uri, aflat în apropiere de intersecția străzilor Milea și Dumbrăvii, a fost amendat de două ori.

Amenzi de 2.500 de lei de la jandarmi

Jandarmii sibieni au desfășurat de asemenea acțiuni de verificare a respectării interdicțiilor impuse în această perioadă pe raza județului, împreună cu un reprezentant al Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, iar jandarmii montani au desfășurat activități de verificare în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș. 

Pe timpul desfășurării acțiunilor au fost verificate 176 de certificate verzi, 45 de persoane și 36 de operatori economici și au fost aplicate patru amenzi în valoare de 2500 de lei și patru avertismente scrise pentru neprezentarea certificatului verde.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Misu

Acum 10 luni

Mai terminati-va cu popularizarea acestor amenzi nelegale !
Raspunde

Aci Duțu

Acum 10 luni

dacă-s nelegale, dă-i în judecată. fiscul oricum îți ia banii și-ți pune poprire pe cont
Raspunde

Bambolero

Acum 10 luni

de ce nu-l închide?

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus