Duminică,
23.01.2022
Innorat
Acum
-5°C

Zvonurile despre blackout limitează alimentele de bază la Profi. Oamenii dacă se sperie, cumpără

Zvonurile despre blackout limitează alimentele de bază la Profi. Oamenii dacă se sperie, cumpără

De câteva zile bune, în toate magazinele Profi din Sibiu sunt anunțuri la rafturile cu alimente esențiale prin care clienții sunt îndemnați să cumpere cantități limitate. Cumpărătorii spun că afișele îi derutează la prima vedere, dar aleg să respecte indicațiile magazinului. Pe de altă parte, reprezentanții lanțului de magazine spun că nu sunt probleme de aprovizionare, dar că-și protejează clienții fideli de cei habotnici. Tot ei spun că au această politică de ani de zile, dar când observă o creștere nejustificată a cererii, o afișează la raft. La începutul crizei generate de COVID, cererea pentru făină a crescut cu 500%.

Mulți dintre clienții magazinelor Profi au observat că la rafturile cu alimente esențiale există următorul anunț: „Din dorința de a asigura produse de bază tuturor clienților noștri, limităm achiziția acestui produs la 6 kg pe fiecare bon fiscal. Vă mulțumim pentru înțelegere!”

Gabriel Pâslaru, reprezentant relații publice al lanțului de magazine, explică faptul că Profi are o astfel de politică de ani de zile, însă acum a fost afișată la raft din cauza observării unui interes sporit nejustificat la alimentele de bază, respectiv zahăr, făină și ulei. Acesta precizează că experiența de la începutul pandemiei de COVID-19, când cererea la făină a fost de 500%, i-a făcut să urmărească vânzările mai îndeaproape, iar atunci când devin nejustificate, intervin pentru a-și proteja clienții fideli. De asemenea, subliniază faptul că nu există nicio problemă de aprovizionare.  

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Turnul Sfatului (@turnulsfatului)

„Noi avem politica asta de mulți ani și nu trebuie să afișăm la raft, dar sunt momente când observăm o tendință de creștere a cererii, dincolo de cea normală. Ne dorim să evităm de a mai ajunge ca în anii trecuți la începutul crizei când de azi pe mâine creșterea la făină a fost de 500%, o creștere imposibil de administrat, pentru că nici furnizorii nu dețin astfel de stocuri să putem umple de azi pe mânie rafturi. Cumpărătorul vine în magazin și nu găsește ce-i trebuie, dacă nu găsește ce-i trebuie se sperie și dintr-o dată te trezești cu o panică, de multe ori nejustificată. Pentru că anii trecuți după ce ne-am dat peste cap și am luat de nu ne-a mai ajuns, o cerere de 500% eu n-am mai întâlnit, în cele din urmă oamenii s-au lămurit că nu este chiar așa cum au crezut și au început să vină să ne roage să le cumpărăm marfa înapoi. Mulți și-au făcut provizii de neimaginat gândindu-se la speculă și avantaj, pentru că urmau să le vândă vecinilor sau mai știu eu cui. V-am dat toată această imagine ca să înțelegeți că noi suntem foarte atenți la volume. Ne dăm seama unde se cumpără justificat, unde nu se cumpără justificat și facem tot ce putem tocmai pentru a avea rafturile pline, iar oamenii să găsească ceea ce au nevoie. Nu există nicio problemă de aprovizionare, dar oamenii au citit zilele acestea că nu știu ce se întâmplă în China, alții au auzit că premierul Austriei a vorbit despre nu știu ce pană de curent și au început să se sperie. Dacă au început să se sperie, au început să cumpere. Pur și simplu am pus la vedere o politică pe care o avem de multă vreme pentru a ne apăra clienții fideli”, spune Gabriel Pâslaru.

Angajații de la casă spun că oamenii înțeleg și nu încearcă să cumpere aceste produse pe mai multe bonuri. Pe de altă parte, managerii de magazin confirmă faptul că și în Sibiu există oameni care cumpără foarte mult.

„Aceste afișe sunt puse deoarece ne dorim să fie alimente principale pentru toți oamenii. S-a întâmplat să vină clienți care să cumpere foarte mult, iar atunci, pentru următorii care vin să nu mai fie produse. Sunt măsuri luate și din cauza coronavirusului”, spune unul dintre managerii Profi.

Clienții spun că la prima vedere mesajul este alarmant, dar în cele din urmă înțeleg situația.

„Am văzut și eu la raft și chiar am întrebat vânzătoarea dacă restricția este și la făină. Sincer, primul meu gând a fost că ceva nu este în regulă și că trebuie să cumpăr, dar apoi m-am calmat. Mi-am adus aminte că românii au mai trecut o dată printr-o astfel de panică golind rafturile magazinelor și până la urmă nu a fost nimic. O fi vreo strategie de a lor sau din cauză că suntem în perioada de toamnă când oamenii fac tot felul de conserve de la zacuscă și până la dulcețuri și atunci cumpără mai mult ulei și zahăr. Probabil limitează pentru a ajunge tuturor”, spune Daniel, un cumpărător de 42 de ani.

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

8 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

McD

Acum 2 luni

...asa-i la turmele fara ciobani...
Raspunde

Silviu

Acum 2 luni

Din pacate efectul psihologic este exact invers. Subconstientul nu doarme si genul asta de afis duce la cumparaturi compulsive.
Raspunde

Marioara

Acum 2 luni

A crescut cererea pt. faina... de parca vreo matracuca corporatista ar sti sa faca pita! Nici cu masina de facut paine Moulinex n-ar fi in stare!
Raspunde

ID

Acum 2 luni

Un prost arunca o piatra in balta... De la ceea ce s-a propus ca si un exercitiu de simulare in Austria, s-a ajuns la o isterie intretinuta de... Chiar asa, de catre cine ?
Raspunde

Claradi

Acum 2 luni

Pe afiș scrie 5 kg și voi scrieți 6 kg!!!!
Raspunde

Marius

Acum 2 luni

O cretineala de neinteles...5 kg pe un bon fiscal nu 5 kg de persoana! Eu nu inteleg limitarea dar no...
Raspunde

Delfinul

Acum 2 luni

Si uite asa cresc vanzarile. Marketing fratilor !!
Raspunde

Road2Succes

Acum 2 luni

In afis apare clar mentionat "5 kg", iar voi citati cu ghilimele si scrieti 6 kg. In rest, cand oamenii aud de criza de exemplu ca vine razboiul, fix zahar si-or cumpara.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus