Sâmbătă,
25.06.2022
Cer Senin
Acum
13°C

DSP Sibiu a cerut lămuriri privind termenul de expirare al Favipiravirului importat din Ungaria: cerem clarificări pentru siguranţa tuturor

DSP Sibiu a cerut lămuriri privind termenul de expirare al Favipiravirului importat din Ungaria: cerem clarificări pentru siguranţa tuturor

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu a cerut, miercuri, clarificări de la Agenţia Naţională a Medicamentului privind termenul de valabilitate al Favipiravirului importat din Ungaria pentru pacienţii cu COVID-19, deoarece pe blister scrie că a expirat în octombrie 2021, iar pe cutie că va expira în iulie 2022, a precizat, pentru AGERPRES, directorul adjunct al instituţiei, medicul Adela Morar.

"Am aflat şi noi de la spitalele noastre, pe comenzile pe care şi le-au făcut ele, (...) că pe cutie scrie luna a şaptea 2022 şi pe blistere apare termenul iniţial, înainte de studiile de prelungire. Facem verificări la Agenţia Naţională Medicamentului şi cerem clarificări pentru siguranţa tuturor", a explicat directorul adjunct al DSP Sibiu.

Potrivit sursei citate, deocamdată pacienţii cu COVID-19 din spitalele din judeţ au încă Favipiravir din stocurile precedente şi un alt transport cu acest medicament este aşteptat în cursul zilei de joi, la Sibiu, de la fabrica Terapia din Cluj-Napoca.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Elzorab

Acum 7 luni

Nicio problema o rezolva Gheorghiță. El are puterea de-a prelungi valabilitatea medicamentelor. Sau stați, greșesc, era doar pentru serurile miraculoase.
Raspunde

Cocosila

Acum 7 luni

I-auz... da lamuriri cu privire la termenul de expirare al vaccinurilor experimentale, cand cere?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus