Duminică,
23.01.2022
Innorat
Acum
-7°C

La munte a venit iarna. Stratul de zăpadă măsoară 21 de centimetri la Bâlea Lac, iar la Păltiniș, opt centimetri

La munte a venit iarna. Stratul de zăpadă măsoară 21 de centimetri la Bâlea Lac, iar la Păltiniș, opt centimetri

Potrivit meteorologilor, stratul de zăpadă a ajuns la 21 de centimetri la peste 2.000 de metri altitudine la Bâlea Lac, în Munţii Făgăraşului, unde accesul se poate face doar cu telecabina.

Turiştii care doresc să se bucure de zăpadă pot ajunge cu maşina pe Transfăgărăşan, până la Bâlea Cascadă, de unde se poate urca folosind transportul pe cablu.

Cei care sunt interesaţi să ajungă la Bâlea Lac pot accesa site-ul http://balealac.ro/telecabina/ sau pot suna la numărul de telefon 0725.210.610. Telecabina funcţionează minim cu 10 persoane, potrivit proprietarilor. Un adult va achita 40 de lei ca să urce cu telecabina până la Bâlea Lac, iar ca să coboare de acolo la Bâlea Cascadă va achita încă 40 de lei. Copiii cu vârstele între 2 şi 12 ani vor achita jumătate din tariful adulţilor, adică un drum dus-întors cu telecabina costă pentru ei 40 de lei.

Telecabina de la Bâlea străbate un traseu pe cablu pe o distanţă de 3.700 de metri, zilnic, între orele 9,00 şi 17,00, numai când condiţiile meteo sunt bune.

Şi în staţiunea Păltiniş zăpada măsoară opt centimetri.

foto https://www.webcamromania.ro/webcam-munte/webcam-balea-lac/

https://www.webcamromania.ro/webcam-partii-de-schi/webcam-telescaun-paltinis/

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus