Miercuri,
25.05.2022
Acum
0°C

Tratamentul cu implant dentar necesita uneori procedura de aditie osoasa. Afla cand!

Tratamentul cu implant dentar necesita uneori procedura de aditie osoasa. Afla cand!

Tratamentul cu implant dentar necesita uneori procedura de aditie osoasa. Afla cand!

Refacerea danturii poate fi efectuata in prezent cu ajutorul implanturilor dentare. Ele reprezinta o solutie moderna de tratament, de care poti beneficia in cadrul clinicilor stomatologice de top.

In cazul in care ai pierdut un dinte, poti alege tratamentul cu implant dentar. Acesta se va simti si va arata la fel ca un dinte natural, iar tu vei avea un zambet fara cusur. Insa, trebuie sa stii ca exista si situatii in care este necesara o procedura suplimentara de aditie osoasa.

Daca un dinte a fost extras in urma cu multi ani, exista posibilitatea ca volumul osos sa aiba de suferit. Osul care a sustinut dintele incepe sa se resoarba din momentul extractiei lui, iar aceasta interventie medicala il va reface, pentru ca implantul inserat sa aiba o sustinere buna.

Descopera in continuare cand este recomandata aceasta procedura!

- Atunci cand a trecut mult timp de la pierderea dintelui. In spatiul ramas gol, cavitatea osoasa sufera modificari si exista riscul sa nu mai poata sustine implantul dentar.

- In cazul in care te-ai confruntat cu infectii la nivelul osului sau a tesutului gingival. Orice infectie care nu este tratata poate deteriora osul maxilar sau mandibular.

- Daca ai parodontoza. Aceasta este o afectiune extrem de grava si poate cauza chiar pierderea intregii danturi. 

- Atunci cand dantura ta a suferit un traumatism. In cazul in care ai cazut sau ai primit o lovitura la nivelul fetei, nu numai dintii pot avea de suferit, ci si tesuturile osoase.

Aditia de os - beneficii:

  • ofera o sustinere buna a unui implant dentar;
  • poate intari tesutul osos;
  • ii ofera gingiei un aspect natural;
  • iti imbunatateste fizionomia;
  • creste rezistenta danturii.

In ce consta interventia de aditie osoasa?

Grefele care pot reface tesutul osos sunt de 3 tipuri:

1. Xenogrefa. Aceasta grefa osoasa este utilizata cel mai des si este realizata din granule care au o provenienta bovina. Respectivul os va fi sterilizat in mai multe etape, iar intreg continutul biologic va fi eliminat. Apoi, se va folosi materialul osos ramas pentru refacerea volumului osos al pacientului.

2. Autogrefa. Medicul extrage un tesut osos din cavitatea bucala a pacientului si o foloseste pentru interventia de aditie osoasa. Autogrefa este utilizata in situatia in care pacientul necesita un volum mare de os.

3. Aloplastica. Aceasta este metoda care presupune inserarea unui os artificial, creat din fosfat de calciu.

Sfaturile de care ar trebui sa tii cont dupa interventia de aditie osoasa

In cazul in care, pentru a beneficia de tratamentul cu implant dentar, medicul iti va recomanda aceasta procedura suplimentara, trebuie sa stii care sunt recomandarile postoperatorii:

  • In primele 24 de ore dupa ce grefa osoasa a fost inserata, tine pe zona afectata o compresa rece.
  • In urmatoarea perioada, incearca sa mananci numai alimente moi, slab condimentate, iar daca esti fumator, este important sa reduci numarul tigarilor consumate.
  • In urmatoarele 2 saptamani dupa procedura, nu folosi periuta de dinti pentru zona in care s-a inserat grefa osoasa. Pentru a o dezinfecta, poti folosi apa de gura.

Contacteaza clinica stomatologica Dental Excellence si vei beneficia de cele mai bune servicii! Tratamentul cu implant dentar va fi efectuat cu ajutorul unor aparate de ultima generatie, iar orice interventie stomatologica va fi realizata de catre medici cu experienta!

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus