Miercuri,
19.03.2025
Cer Senin
Acum
5°C

Video: Cozi de mașini din Gușterița până la Cazarma 90. „Noaptea nu putem așterne asfalt”

Video: Cozi de mașini din Gușterița până la Cazarma 90. „Noaptea nu putem așterne asfalt”

La finalul săptămânii trecute Primăria Sibiu a anunțat lucrări de reparații pe Calea Gușteriței, între Podul Gării și sensul giratoriu de la intersecția cu strada Macaralei. Anunțul a fost făcut și pe pagina de socializare a instituției. Pentru că traficul nu a fost oprit, la orele de vârf se creează aglomerație. În această după amiază, începând cu ora 16.00 cozile de mașini s-au format de pe Calea Gușteriței și până la Cazarma 90.

De suferit au avut și șoferii de pe străzile adiacente. Dincolo de Podul Gării un polițist local s-a asigurat că nu se formează blocaje. Chiar dacă o parte dintre șoferi s-au arătat nemulțumiți pentru că este oră de vârf și întârzierile sunt mari, au fost și șoferi care au înțeles situația.

„Este aglomerat ce-i drept, dar este pus anunț puțin mai încolo că se asfaltează. Ce să-i facem, trebuie să înțelegem. Mie îmi pare rău că dacă știam, nu mai luam comandă”, spune Alexandru, un taximetrist prins în trafic. După Podul Gării, muncitorii lucrează de zor.

Nemulțumiți sunt și printre cei care sunt nevoiți să călătorească cu autobuzul.

„Este un trafic infernal și autobuzele nu ajung la timp. Poți sta și mai bine de trei sferturi de oră după ele”, a spus un sibian aflat într-o stație de autobuz dinaintea podului gării.

Reporterul Turnul Sfatului a vorbit cu șeful lucrărilor care, chiar dacă a fost reticent, a explicat până la urmă că nu au cum să oprească lucrările.

„Pe noapte am frezat strada, dar de asfaltat o asfaltăm ziua. Noaptea sunt grade cu minus și nu putem așterne asfalt. Pe răspunderea cui să torn asfalt la -5 grade? ”, a explicat bărbatul.  

Reprezentanții Primăriei Sibiu recomandă să se evite aglomerația și să se aleagă zone ocolitoare. De asemenea, în această lună, alte trei străzi vor intra în reparații. Este vorba despre Dimitrie Cantemir (între străzile Maramureșului și Bârsei), Islazului și Metalurgiștilor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

4 comentarii

Carcotel

Acum 3 ani

Pai asfaltarile nu se fac toamna oricum, dar ca la noi la nimeni. A trebuit o firma sa-si umple cuferele inainte de sarbatori. Si totusi, "nu putem asterne asfalt noaptea"? De ce? Nu aveti reflectoare? folositi felinare. Aaa, nu puteti noaptea din cauza temperaturii scazute? Pai de aia se toarna asfalt in anotimpurile mai calde, nu in noiembrie! Tipic primaria sb!
Raspunde

Eu

Acum 3 ani

Pai la -5 grade nu puteti turna asfalt dar cand ploua afara cum e posibil sa se toarne stratul asfaltic???cum sa se foloseasca ale zone cand akolo tr sa ajungi...doamne ce oameni
Raspunde

Me

Acum 3 ani

Cat au fost copiii in vacanta si a fost mai liber, n-au asfaltat. I-a apucat acum harnicia. Macar de-ar scoate si relicva aia de cale ferata pe care nimeni n-o mai foloseste
Raspunde

Xxx

Acum 3 ani

Ok.atunci sa toarne ziua.de acord! Dar sa nu vad un capac de canal care sa nu fie perfect la nivelul asfaltului!!! Sau aia nu se poate...prin lege??? Facem soseaua direct cu gropi(gurile de canal) !! Exista oare in Romania o firma care să poată asfalta așa încît să nu simțim absolut toate gurile de canal????mă întreb cine semnează recepțiile și plata pt aceste lucrări??? Aia își dau seama că semnează ...in fals pt că semnează pt lucrări neconforme și prost realizate??? De zeci de ani chiar nu ia nimeni la întrebări???
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus