Miercuri,
30.11.2022
Innorat
Acum
-2°C

Duminică este ultima zi de vaccinare în Căsuța lui Moș Crăciun: „A fost o altfel de experiență”

Duminică este ultima zi de vaccinare în Căsuța lui Moș Crăciun: „A fost o altfel de experiență”

Peste 500 de sibieni s-au vaccinat în ultimele opt zile în Căsuța lui Moș Crăciun, acolo unde în data de 12 noiembrie a fost deschis un centru de vaccinare împotriva virusului SARS CoV 2. Medicul Paul Pascu, cel care a fost prezent zi de zi în centru pentru a supraveghea actul vaccinării, spune că deschiderea acestui punct a fost una dintre cele mai bune idei. Oamenii au venit cu un alt spirit, copiii au fost lipsiți de teama de ac, iar bătrânii din zona centru și elevii de la liceele din apropiere s-au bucurat că deplasarea pentru vaccinare nu le-a fost grea. Duminică, 21 noiembrie, la ora 20.00, acest centru se va închide și va fi mutat într-o altă locație, în afara Târgului de Crăciun.

Un medic de familie tânăr și priceput în a comunica cu oamenii, două asistente pline de viață și o doamnă distinsă care se ocupă de registratură formează echipa care a vaccinat 583 de sibieni din data de 12 noiembrie și până în 19 noiembrie, seara, în centrul de vaccinare deschis în Căsuța lui Moș Crăciun. Acești oameni spun că a fost o experiență unică și pentru ei și pentru persoanele care s-au vaccinat aici. Căsuța este proiectată în spiritul cald al Crăciunului, iar muzica de pe fundal te ajută să intri, ușor, în spiritul sărbătorilor de iarnă chiar dacă abia a trecut de jumătatea lunii noiembrie.

Medicul de familie Paul Pascu spune că sibienii care au venit să se vaccineze, împotriva virusului care a dat peste cap viețile noastre în ultimii doi ani, cu o altă stare de spirit.

Dr. Paul Pascu

„Sincer vă spun că oamenii au venit cu o altă stare de spirit la vaccinare. Le-a plăcut foarte mult ideea de Căsuța lui Moș Crăciun și mulți dintre cei care au venit pentru prima doză au spus că și-ar dori ca și rapelul să fie făcut în aceeași locație. Acum nu știm exact ce se va întâmpla după duminică, dar cu siguranță vom fi mutați în afara târgului. Lumea a fost entuziasmată. Acest centru de vaccinare a fost o idee bună, spun eu. Am avut o medie de 80 de persoane pe zi. Au fost și mulți copii, iar o parte dintre ei chiar pentru doza trei”, spune tânărul medic.  

Mâna dreaptă i-a fost Livia Crețu, registrator. Doamna s-a ocupat de introducerea datelor, de ordinea oamenilor, să nu se aglomereze în centru, iar oamenii să plece mulțumiți. S-a ocupat și de eliberarea adeverințelor de vaccin, cea mai importantă dovadă.

După vaccinare, mesaje pentru Moș Crăciun

Pe unul dintre panourile aflate în căsuță stau prinse în ace colorate mesaje către Moș Crăciun. Copii și adulți au decis să lase câte un mesaj care să ajungă la Moș. Unele dintre ele sunt amuzante, iar altele pline de speranță.

„Dragă Moș Crăciun, și eu am fost cuminte anul acesta și m-am vaccinat cu toate cele trei doze Pfizer! Am muncit mult și mi-aș dori o primă cadou din partea Primăriei Orașului Sibiu!!! Semnat Alexandra”.

„De Crăciun vreau un lego, alt joc”.

„Dragă Moșule, Anul acesta am fost foarte cuminte și-mi doresc sănătate, o primă de Crăciun, să ne scăpați de mască, să fim mai buni, Livia”.

„Dragă Moșule, soția mea este brunetă și aș dori și o blondă. Dacă nu se poate aș dori un Mercedes C Classe, Ștefan”, sunt doar o parte dintre mesajele lăsate pe panou.

Echipa de vaccinare spune că va face tot posibilul ca aceste mesaje să ajungă la Moș Crăciun.

„Mulți dintre ei au scris un bilețel cu dorințe pentru Moșul. Pe copii i-a încântat această idee, dar au fost și mulți adulți care au scris”, mai spune dr. Paul Pascu.

Centrul rămâne deschis până duminică

Asistente în Căsuța lui Moș Crăciun au fost Mihaela Sbera și Laura Andrei. Cea din urmă s-a bucurat de experiență, pentru ea fiind una cu totul aparte. Până acum, Laura Andrei a făcut parte dintr-o echipă mobilă. Spune că cea mai fericită au făcut-o copiii care au venit fără temeri.

Asistenta Laura Andrei

„A fost o provocare pentru noi. Noi suntem o echipă mobilă și am colindat tot județul, iar faptul că am fost aici, în Căsuța lui Moș Crăciun, a fost o altfel de experiență. Copiii au venit cu mai mult entuziasm. Părinții au spus că veneau cu mai multă încredere și chiar s-a văzut. Au fost curajoși și nu le-a fost teamă de ac. Acesta a fost motivul pentru care mulți dintre părinți și-ar fi dorit ca cea de-a doua doză să poată fi făcută tot aici”, povestește Laura Andrei.

Asistenta a mai spus că acest centru de vaccinare a fost un lucru bun și pentru persoanele în vârstă care locuiesc în zonă, dar și pentru elevii de la liceele din apropierea Pieței Mari din Sibiu.  

Asistenta Laura Andrei (foto stânga) și Livia Crețu (foto dreapta)

„Sunt persoane care trebuiau să vină pentru cea de-a treia doză și ne-au spus că ar fi minunat dacă s-ar păstra centrul de vaccinare aici. Am avut toate categoriile de vârstă și am avut foarte mulți elevi de la liceele din zonă. Să sperăm că vor veni și pe week-end la fel. Noi am fost bucuroși că oamenii au venit cu drag și nu am întâmpinat evenimente neplăcute. Nu am avut nici reacții adverse imediate, dar nici reticență din cadrul altor persoane”, mai spune Laura Andrei.

În centrul de vaccinare deschis în 12 noiembrie în Căsuța lui Moș Crăciun s-au vaccinat până în seara zilei de 19 noiembrie 583 de persoane. Coordonator de centru este medicul Dorina Siminel. Nicio persoană nu a avut reacții adverse în primele 15 minute. Cea mai tânără persoană care s-a vaccinat a fost un copil de 12 ani și cea mai vârstnică a fost o persoană de 91 de ani.

Sibienii se mai pot vaccina în Căsuța lui Moș Crăciun până duminică, 21 noiembrie, între orele 12.00 și 20.00. După această dată centrul va fi mutat.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

7 comentarii

Alzara 1918

Acum 1 an

O formă de a cosmetiza un eșec : un medic , două asistente , o registratoare : 62 vaccinări in 8 ore ! Dezolant ; nimic de imputat executanților , totul organizatorilor - începând de Sus !
Raspunde

Elzorab

Acum 1 an

La noi esecurile sunt "succesuri", so good job. Pacat ca au profanat Atelierul lui Mos Craciun cu mizeria asta.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

@mârțoaga elzorab

Acum 1 an

Degeaba te agiți haure, tot mai multă lume se vaccinează. tu stai în casă, la târg n-ai voie.
Raspunde

Elzorab

Acum 1 an

Stai liniștit, te las pe tine sa te duci ca esti vrednic pentru asa ceva. Numai cu indivizi ca tine s-a putut face o asemenea Ineptie.
Raspunde

Semper Talaus

Acum 1 an

Am fost la un centru pe langa Trei Stejari. Erau doi medici si o asistenta. Am fost al 87 lea din ziua( seara) respectiva... Fara tam-tam si reclama pentru Primaria lui Fodor
Raspunde

Praxismed

Acum 1 an

Multumim pentru apreciere!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Contra

Acum 1 an

Una dintre asistente ar trebui sa slabeasca!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus