Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Aproape 2.000 de sibieni s-au vaccinat împotriva SARS CoV-2 în ultimele 24 de ore

Aproape 2.000 de sibieni s-au vaccinat împotriva SARS CoV-2 în ultimele 24 de ore

De la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, la nivelul județului Sibiu s-au administrat 362.516 doze de vaccin împotriva SARS-CoV-2, în cadrul etapelor din Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 în România. Până la momentul de față au fost imunizate, în total, 182.536 persoane cu prima doză de vaccin, 141.031 persoane cu cea de-a doua doză și 38.949 de persoane cu cea de-a treia doză.

În ultimele 24 de ore au fost vaccinate 1.969 persoane împotriva Covid-19, dintre care 521 cu doza I, 664 cu doza II și 784 cu doza III, fiind administrate 218 doze de vaccin Johnson&Johnson, 68 de doze vaccin Moderna și 1.683 doze de vaccin Pfizer.

Menționăm faptul că vaccinarea este gratuită, voluntară și necondiționată. Informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 - Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro.

Centru de vaccinare

Număr doze administrate

SIBIU - CANTINA SOCIALĂ (Pfizer)

180

SIBIU - PRIMĂRIA VECHE (Pfizer, Johnson & Johnson)

163

SIBIU - SPITALUL GENERAL CĂI FERATE (CV* FIX H6)

6

SIBIU - SPITALUL MILITAR de URGENȚĂ „Dr. Alexandru Augustin”

              (Pfizer, Johnson & Johnson)

211

SIBIU – CENTRUL MEDICAL STEJARI (Pfizer, Johnson & Johnson)

15

SIBIU – PRAXISMED (Pfizer, Johnson & Johnson)

32

SIBIU – Platforma Industrială CONTINENTAL („Regina Maria”) (Pfizer)

30

AGNITA - COLEGIUL TEHNIC „Augustin Treboniu Laurean” (Pfizer)

66

 

AVRIG - LICEUL TEORETIC „Gheorghe Lazăr” (Pfizer)

102

CISNĂDIE - CASA de CULTURĂ (Pfizer, Moderna)

182

DUMBRĂVENI – CV* (Pfizer)

112

MEDIAȘ - SALA de SPORT „Octavian Șerban” (Pfizer)

211

MEDIAȘ – ȘCOALA GIMNAZIALĂ Nr. 5 (CV*FIX SB C10)

                (Pfizer, Johnson & Johnson)

144

ȘELIMBĂR - SHOPPING CITY (Pfizer, AstraZeneca, Johnson & Johnson)

314

TĂLMACIU - ȘCOALA GENERALĂ Nr.2-SALA DE SPORT (Pfizer)

54

MEDICI de FAMILIE (Johnson & Johnson, Pfizer)

147

Sursa foto: Arhiva TS

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Sibian SB

Acum 2 ani

@db, am citit ce mi-ai răspuns ultima data. Tu ce nu ai înțeles f. bine, altii aici la fel, este ca discutam de o pandemie, discutam de procente si milioane de oameni pe glob si in Romania. Contează mai puțin ca tu sau eu avem o anumita problema medicala care ar putea da o reacție (sau nu) atunci cand faci un vaccin sau iei un medicament. Da, si maica-mea a avut soc anafilactic la antibiotic, într-un final am reusit sa o conving sa se vaccineze, iar vaccinu anticovid pe care l-a făcut, nu mai contează firma, nu are absolut nicio treaba cu antibioticu. Mi-a mulțumit, la ce boli are, toamna asta ar fi fost candidat ideal la forma grava de covid si deces. Fara antibiotic in vaccin, nu zic eu asta, ci documentele de autorizare oficiale ale produsului pe site-ul anm din ro si din ue (rcp, app), acel vaccin nu are nicio urma de antibiotic. Asa ca vezi ca esti in eroare cu asta. Si-a facut 2 doze pana acum (va urma curand a 3a) zero reactii. Asadar vorbim de procente. E dovedit ca cei vaccinati au cu mult mai puține sanse sa moara sau sa faca o forma grava(de spital) de covid. Asadar nu vorbesc de tine, de bunica ta sau de mine, ci de milioane si miliarde de indivizi pe glob (majoritatea cam avem cate o boala sau diferite defecte in corp). Vaccinul facut la milionul de oameni omoară poate 2 persoane si da alte 100 reactii grave, sa zicem, dar in același timp salvează 10mii de la deces, care ar fi murit daca milionu ala nu era vaccinat. Ce alegem, pe glob vorbind? Vaccinarea sau nevaccinarea? 2mii de vaccinati de ieri, mulți o fac din cauza restricțiilor, dar mulți o fac pt ca au început sa realizeze ca au sanse de 20 ori mai mari sa nu mai faca covid sau sa ajunga in spital. Mulți au realizat care este riscul si balanta cand pui o eventuala reacție de la vaccin (totusi extrem de puține pe glob raportate la cele 4 miliarde vaccinati anticovid) si beneficiile vaccinarii. Ieri tocmai am aflat de un cunoscut, usor trecut de 40, fan al nevaccinarii, stat o luna in spital cu plamanii varza, a scăpat cu viață ca prin urechile acului, asta pt ca a prins loc la Tbc, iar acum vrea test anticorpi si vaccinare cat mai repede. Ei bine, pe cei ca el ii așteptam aici cu păreri, sa vedem de ce nu mai sunt mari antivaccinisti?? Eu aștept minusurile (elzorab si gașca), dar daca merge lumea la vaccinat, daca evita aglomeratiile, e ok si scapam de beleaua numita pandemie.
Raspunde

DB

Acum 2 ani

@sb procentele sunt formate din persoane şi fiecare dintre ele este unică şi irepetabilă (dacă nu includem clonarea). Dacă de dragul argumentului consideri că pentru binele omenirii un procent cât de insignifiant de decedaţi şi reacţii reprezintă o marjă tolerabilă este în fond o problemă etică şi se tranşează între tine şi Dumnezeul tău. Dar modul în care respingi orice opinie diversă reflectă doar fanatism şi o înţelegere sectară a "adevărului" despre ser. Revin la dilemă: când ţi se prezintă un element şi apoi noi încă descoperim date şi experimentăm din mers, fără ca cineva sa işi asume răspunderea este o problemă. Poate mă repet dar A. s-a spus că 2 doze şi gata (respectiv monodoza J&J), dar s-a infirmat, B. imunitate de lungă durată, dar s-a infirmat şi ai nevoie de upgrade (6 luni, 5 It, 4 Coreea), C. s-a spus că e ceva de dragul marketingului , dar se recunoaşte că e terapie genică, D. trebuia sa previna infectarea, dar doar atenuează formele grave, E. e voluntar, dar constrans din toate partile, F. un document menit să faciliteze libera circulatie a devenit piedică să îţi faci cumpărăturile în cartier. Este vorba de un pachet de distorsionări ale realităţii pe care poţi să le înghiţi până la un punct, iar când te şti vulnerabil şi păţit şi esti mai rezervat de nevoie, mai ales când niciodată nu a alergat cineva după mine să-mi facă bine, permite-mi să fiu suspicios şi să rămân aşa până iau o decizie. NU mă astept să înţelegi: în mintea strâmbă şi lucrurile drepte se strâmbă
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus