Duminică,
23.01.2022
Innorat
Acum
-7°C

Rășinariul va da numele unei noi străzi din Sibiu. Patru noi artere primesc denumiri

Rășinariul va da numele unei noi străzi din Sibiu. Patru noi artere primesc denumiri

Primăria Sibiu propune atribuirea unor nume pentru patru străzi nou create în Sibiu: două în cartierul Turnișor și două în zona drumului către Cisnădioara.

Rășinari și Arborilor sunt denumirile pe care conducerea Primăriei Sibiu le propune pentru două străzi create în zona caselor de vacanță ridicate în apropiere de drumul județean care leagă Sibiu de Cisnădioara (DJ 106D). Aceste case de vacanță au fost ridicate pe rând, în baza unei documentații urbanistice aprobată în urmă cu 11 ani. ”Conform documentațiilor accesul la imobilele nou construite se realizează prin străzile propuse prin PUZ-uri sau prin drumurile de exploatare existente. (...) Suprafețele de teren nu au fost preluate în totalitate în proprietatea domeniului public al municipiului Sibiu”, se arată în proiectul de hotărâre referitor la atribuirea denumirilor de Rășinari și Arborilor.

Străzile din zona DJ 106D care urmează să fie denumite Rășinari și Arborilor. Sursa foto: proiect de hotărâre CL Sibiu

Celelalte două artere pentru care sunt propuse denumiri se află în cartierul Turnișor, în zona din spatele magazinului Metro, unde noile locuințe au fost ridicate în baza unor documentații aprobate în 2007 și, respectiv, 2020. Denumirile propuse sunt Traian Vuia și Ioana Cantacuzino. ”Străzile se află în zona străzii Aviației. Suprafețele de teren au fost preluate în totalitate în proprietatea domeniului public al municipiului Sibiu”.

Străzile din zona str. Aviației care urmează să fie denumite Traian Vuia și Ioana Cantacuzino. Sursa foto: proiect de hotărâre CL Sibiu

Sursa foto principală: Google Earth

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

2cents

Acum 2 luni

Strada Rasinari presupun ca se numeste asa datorita latimii si a distantelor dintre case :) Multe strazi din Sibiu s-ar califica pentru astfel de nume
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus