Miercuri,
08.02.2023
Cer Senin
Acum
-4°C

3.700 de sibieni cu imobilele goale, penalizați cu 924 de lei pentru acest an

3.700 de sibieni cu imobilele goale, penalizați cu 924 de lei pentru acest an

Pentru că nu au depus cele două documente cerute de noul Regulament de salubrizare, 3.700 de proprietari de imobile din Sibiu au fost anunțați că au de plătit o taxă penalizatoare de 924 de lei pentru anul în curs.

Sibienii care dețin imobile nelocuite nu mai datorează taxă de salubrizare, odată cu modificarea Regulamentului privind taxa de salubrizare care a intrat în vigoare în 1 februarie 2021, amintesc reprezentanții Primăriei Sibiu într-un comunicat de presă remis cititorilor Turnul Sfatului.

Pentru a dovedi că sunt nelocuite și, prin urmare, pentru a nu mai plăti taxa de salubrizare, proprietarii unor astfel de imobile ar fi trebuit să transmită administrației locale o declarație de impunere în acest sens. Declarația ar fi trebuit însoțită de o confirmarea din partea asociației de proprietari ”și/sau orice alt document care să ateste faptul că imobilul este nelocuit/nefuncțional”. ”Termenul limită pentru depunerea acestei declarații a fost stabilit inițial pentru 31 martie, fiind prelungit anul acesta până la 30 septembrie, tocmai pentru a le permite tuturor proprietarilor de imobile nelocuite să depună aceste documente”, mai amintesc reprezentanții Primăriei Sibiu. Aceste documente pot fi depuse atât în format fizic, la sediul Direcției Fiscale (de pe str. Turismului, nr. 15A), fie transmise on-line (prin intermediul platformei e-administratie de pe site-ul Primăriei, sibiu.ro, sau prin e-mail la adresa declaratie.salubrizare@sibiu.ro).

Potrivit cărora, peste 6.500 de persoane care au imobile nelocuite în municipiu Sibiu au transmis documentele necesare până la finalul lunii septembrie. În cazul altor 3.700 de imobile declarate nelocuite anul trecut, dar pentru care anul acesta nu au mai fost depuse documente și – prin urmare – nu a fost achitată nici taxa de salubrizare, proprietarii au fost anunțați că sunt penalizați. ”Pentru restul de aproximativ 3.700 de persoane aflate în evidențele Direcției Fiscale cu imobile declarate în anii precedenți ca nelocuite, au fost emise și comunicate deciziile de impunere prin care s-a stabilit taxa din oficiu în cuantum de 924 lei/an, o penalizare prevăzută de noul Regulament în acest caz”.

Cei 3.700 de proprietari mai au la dispoziție două luni de la primirea deciziei de impunere pentru a depune documentele solicitate de noul Regulament prin care să ateste faptul că imobilele în discuție nu sunt locuite. ”În acest caz, taxa penalizatoare de 924 de lei se anulează, iar cetățeanul nu va mai datora taxă de salubrizare în anul respectiv pentru imobilul în cauză. Subliniem că această declarație privind imobilele nelocuite trebuie depusă de proprietari în fiecare an, până la data de 31 martie, pentru a confirma că respectivul imobil este în continuare nelocuit”, mai arată Primăria Sibiu.

Foto: arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus