Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
16°C

Reacție la gardurile montate de Kaufland pentru a separa vaccinații de nevaccinați: „Dacă se continuă așa, voi fi obligat să mă vaccinez”

Reacție la gardurile montate de Kaufland pentru a separa vaccinații de nevaccinați: „Dacă se continuă așa, voi fi obligat să mă vaccinez”

Pentru a aplica restricțiile de acces în magazinele considerate neesențiale, reprezentanții Kaufland din Sibiu au montat garduri în interiorul supermarketului în ideea de a delimita spațiile de acces pentru persoanele vaccinate și nevaccinate.

La intrarea în magazinul Kaufland de pe Alba Iuliei, au fost plasate garduri înalte de doi metri care separă zona galeriilor comerciale de restul magazinului. Mai exact, oamenii care doresc să facă cumpărături în zona galeriilor comerciale trebuie să prezinte certificatul verde.

Reprezentanții magazinului spun că aceste garduri au fost montate în ideea de a separa zona de farmacii, restaurante și cofetării, considerată neesențială, de restul supermarketului.

„Toate magazinele care funcționează în zona galeriei comerciale sunt în regim de mall. Pentru a putea separa vaccinați de nevaccinați au fost plasate acele garduri. Așa cum este reglementat legal, în zona magazinelor din mall nu ai voie să intri fără certificat verde. Cei de pe partea cu galeriile comerciale nu cereau certificatul verde, acum este cineva care verifică. Legea este dată de săptămâna trecută, dar numai de săptămâna asta au fost puse gardurile.”

Părerile clienților supermarketului sunt împărțite. Unii dintre ei spun că amplasarea gardurilor nu îi influențează atât timp cât își pot face în continuare cumpărăturile fără să prezinte certificatul verde, iar alții sunt de părere că nu era nevoie de o astfel de măsură.

„Am văzut gardurile. Pe mine nu mă influențează cu nimic. Dacă îmi pot face cumpărăturile din supermarket fără să fiu obligată să arăt certificatul verde, nu văd o problemă în această măsură”, a explicat o clientă a magazinului.

Aceeași părere o are și un alt sibian. „Nu mă deranjează aceste garduri. Nici înainte să fie făcută această delimitare nu obișnuiam să fac cumpărăturile din zona acestor galerii”.

De cealaltă parte, unii clienți consideră că măsura nu era una necesară. „Nu cred că era nevoie de această măsură. O să ajungem să prezentăm acest certificat verde peste tot până la urmă. Eu nu m-am vaccinat, dar dacă se continuă așa voi fi obligat să mă vaccinez”, concluzionează un alt client.

Zilele trecute, aceeași măsură a fost aplicată și în magazinele Kaufland din Brașov, Făgăraș, Buzău sau Vaslui.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

17 comentarii

Kukuruku

Acum 2 ani

care lege a fost data saptamana trecuta? hotararea de guvern e de o luna. o fi " regim de mall" dar majoritatea magazinelor din galeria comerciala sunt alimentare sau farmacii, asa ca ar trebui aplicat regimul din pietele alimentare, nu cel din mall-uri. Eu am inceput boicotul Kauflandului si sfatuiesc pe toata lumea sa faca la fel. Imi vine sa vomit cand intru acolo. Si o sa-l boicotez si dupa chestia asta, asa ceva nu se uita. E clar ca nu i-a obligat nimeni , daca o luna s-a putut si fara zidul Berlinului. PS. Sunt vaccinat dar nu folosesc certificatul in tara mea. E umilitor.
Raspunde

Mircea

Acum 2 ani

Trist. Nu mai e vorba de contaminare/protejare ci e vorba de obligare/restrictionare.
Raspunde

Aa

Acum 2 ani

sieg heil
Raspunde

Marioara

Acum 2 ani

Le-am vazut si eu, am sii scris despre asta! Asta dovedeste ce le poate pielea guvernantilor! in loc sa ia masuri clare, pe langa vaccinare pe care o considerara masura masurilor< ei inalta garduri. Atata ii duce capul! Si mai vorbesc de comunisti! Astia sunt de 10 ori mai rai si mai ticalosi!
Raspunde

Kukuruku

Acum 2 ani

da, in general. dar concret, in cazul asta, nu mai e doar de la guvernati, e mintea celor de la Kaufland, cand iau decizia asta dupa o luna , dupa o interpretare la care se pot gasi portite de scapare
Raspunde

Carcotel

Acum 2 ani

O porcarie, foarte usor poti dejuca acest aranjament: in capatul gardului dinspre casele de marcat este loc liber, deci daca chiar vrei sa iti faci cumparaturile de la galerii poti sa intri in kaufland (fara certificat) iti iei o guma de mestecat si cand iesi intri pe la galerii: nu cred ca sta paznicul in ambele capete ale gardului sa verifice certificate :) Bine, singurul neajuns este ca trebuie sa stai la coada sa iti platesti guma sau daca nu mergi la casele self-service. In fine, ideea e ca legea are lacune in ceea ce priveste definirea magazinelor unde trebuie sau nu sa prezinti certificat si in plus arata foarte inestetic :)
Raspunde

Marioara

Acum 2 ani

Nu-i chiar asa! La Inmedio, vanzatoarea abia a vrut sa-mi ia banii pe 2 ziare pt. ca n-am putut sa-i arat un certificat verde. Asta dupa ce pusesem deja mana pe ziare. Ce sa intelegem?
Raspunde

Porcarie

Acum 2 ani

Am impresia ca vor sa isi piarda toti clientii... Ce bataie de joc!!! Care magazine??? Ca este doar o farmacie Max standul de presa Inmedio si o cofetarie... Pura bataie de joc la adresa clientilor!
Raspunde

Che

Acum 2 ani

Aici nu e vorba de a fi sau a nu fi vaccinat , ci mai degrabă de a te împinge in toate modurile posibile spre prăpastia fricii !!! Germania “ pana la sfârșitul anului vor fi vaccinați , trecuți prin boala sau morți !! “ Atenție , totul e psihologic aici !! OILOR !!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

PAUL

Acum 2 ani

Mai copiii Mosului , nu mai fiti fraieri ( idioti 70% ) si vaccinati-va ! O sa ramaneti fara servici...pentru ca ne va obliga OMS si UE. Chiar nu va apasa nimic, ca am ajuns rusinea Europei.? Chiar si 07 ne indeamna ,, No Time To Die ,,
Raspunde

Elzorab

Acum 2 ani

Boicot si gata! Indreptati-va spre magazine de cartier. Asta e segregare stupidă. Farmacia nu este esențială? Au facut o bucla la farmacie? La carucioare se intalnesc cu totii sau in parcare. Aceste decizii sunt penibile. Defapt reflecta nivelul de inteligență al celor care au dat astfel de decizii si mai ales al celor care s-au gandit sa le aplice ...cu grduri de plasă.
Raspunde

Gigi contra

Acum 2 ani

Nci de-al naibii nu ma vaccinez! N-au decat sa inalte garduri in tot orasul si sa faca o poteca printre ele pe unde sa treaca nevaccinatii!
Raspunde

Doamne Fereste

Acum 2 ani

Parca este un grajd pentru animale... Exact asa arata!!! Batjocura la adresa clientilor... Cei care ies din incinta supermarket ului se inghesuie mai tare, nici nu mai au loc
Raspunde

Aa

Acum 2 ani

Cata dreptate avea Einstein cand spunea: "doua lucruri sunt infinite, universul si prostia umana, dar despre primul nu sunt sigur".
Raspunde

Gheorghe ion

Acum 2 ani

Trecand peste ridicolul si absurdul si inutilitatea gardurilor, e o idee buna. Inainte sa.mi umpleti frigiderul ascultati: eu, inainte imi face sa m cumparaturile as e la carrefour. Acum, ca si nevaccinat nu mai pot intra acolo asa ca sint nevoit sa merg la kaufland etc. Dacă ar implementa solutia asta stupida si la carrefour si ar delimita intrarea de restul mall.ului am putea reintra acolo ca si nevaccinati. De ce blamati solutia asta? Altfrl poate le.ar veni idei crete si adio si cu kauflandul, am face shopping l a trans aggape :)). Pe de alta parte tin minte ca restrictiile s.au dat pe o luna, din 25.10. In teorie, de azi in 25.11 nu ar trebui sa expire?
Raspunde

Botea

Acum 2 ani

Maine nici la WCnu o sa mai putem merge fara certificat verde
Raspunde

@Paul

Acum 2 ani

Erai bun de sclav pe plantație ! Cine-ti spune ție că totul e in regulă, din moment ce li se bagă pumnul în gură celor care au o altă părere. Este alegerea mea dacă vreau să mă vacc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus