Duminică,
28.11.2021
Cer Senin
Acum
9°C

VIDEO – Cum testează inginerii Continental Sibiu cele mai noi tehnologii auto. Plus, compania vrea să angajeze încă o mie de oameni

VIDEO – Cum testează inginerii Continental Sibiu cele mai noi tehnologii auto. Plus, compania vrea să angajeze încă o mie de oameni

Reporterii Turnul Sfatului au fost săptămâna aceasta singurii invitați din presa locală la un eveniment special organizat de Continental România, alături de 12 jurnaliști din domeniul automotive și bloggeri de la București.

Am primit acces atât în spațiile de producție cât și în zona de cercetare și dezvoltare, ocazie cu care am stat de vorbă cu numeroși specialiști care ne-au arătat cum iau naștere și sunt testate la Sibiu câteva dintre tehnologiile de ultimă oră folosite pe mașinile din întreaga lume.

Am aflat că la Sibiu sunt gândite, produse și testate componente care ulterior ajung să fie folosite pe mașini BMW, Mercedes, Audi, VW, Renault, Toyota, Jaguar și Land Rover, printre multe altele.

Spre exemplu, am putut vedea cum sunt testate unitățile de control pentru scaune, adică ajustările la cerere și mișcările automate ale scaunelor.

”Aici se produc și tot aici se testează, înainte de a pleca spre clienți. Softul este programat de colegii noștri din alte departamente, apoi vine la noi pentru testare. Procesul este unul automat, simulând în întregime mediul dintr-un autoturism”, spune ing. Constantin Cimpoca.

Printre cele mai spectaculoase modele dotate cu unitățile testate la Sibiu se numără BMW X7 sau Rolls Royce Cullinan.

Vizita a inclus și o demonstrație practică a sistemelor inteligente de frânare. Experții Continental ne-au arătat cum mașinile se opresc singure atunci când senzorii detectează un posibil pericol sau un impact iminent. Scopul a fost acela de a simula o ieșire cu spatele dintr-o parcare sau de pe o stradă lăturalnică atunci când vizibilitatea este scăzută.

”Mașinile moderne pot fi văzute și ca o rețea de micro supercalculatoare care comunică între ele”, ne-au spus specialiștii Continental.

Un alt aspect interesant care a atras atenția tuturor l-au constituit ”roboții” din zona de logistică. Cei din zona de stocare componente electronice parcurg, în medie, 150 km pe zi și lucrează autonom 24 de ore din 24. Cam ca în filmul ”Wall-e”, dar fără ghidușii.

Nu în ultimul rând, am văzut cum sunt produse și verificate aproape un milion de unități de control care sunt asamblate apoi pe cutiile de viteze automate DSG din grupul VW, inclusiv pe mașinile Skoda și Seat.

La finalul vizitei, care a durat câteva ore, am aflat că la Continental Sibiu există planuri mari de dezvoltare în următorii ani. Pe termen mediu și lung compania vrea să angajeze încă aproape o mie de oameni, urmând să ajungă la aproximativ 5.000 de angajați.

”Acest plan nu este unul nou și a fost afectat de pandemie, în sensul că a trebuit să amânăm procesul până în viitorul apropiat. Creșterea numărului de angajați s-ar fi petrecut mai repede dacă nu am fi avut problemele cauzate de pandemie. Aceste creșteri sunt orientate în primul rând pe partea de producție, urmate de funcțiile globale și de zona de cercetare și dezvoltare”, spune Lăcrămioara Dărăban, șeful departamentului de resurse umane.

În prezent, la Continental Sibiu lucrează peste 4.000 de oameni, dintre care aproape 2.200 în producție. Media de vârstă este de 33 de ani.

Vizualizari: 1757

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

1

Acum 2 zile

Terminatorii orasului, astia au distrus sibiul !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus