Joi,
08.12.2022
Ceata
Acum
1°C

English Mindset – centrul pe care îl alegi dacă vrei să stăpânești limba engleză, la nivel profesionist

English Mindset – centrul pe care îl alegi dacă vrei să stăpânești limba engleză, la nivel profesionist

Copiii care învață engleza pentru diferite examene importante de limbă, dar și adulții care activează în diferite domenii profesionale, au acum în Sibiu la dispoziție un centru cu profesori dedicați, pregătiți pentru cerințele fiecărui cursant.

English Mindset este un centru de limba engleză care oferă soluții lingvistice pentru companii, adulți din diferite domenii profesionale – business, legal, agricultură, turism, servicii - dar și copiilor care învață limba engleză, care se pregătesc pentru diferite examene – Cambridge, IELTS  etc. De asemenea, în cadrul centrului sunt oferite servicii de traducere și interpretariat pe limbile engleză și germană. 

„Eu sunt de peste 18 ani la catedră, cu experiență în mediul universitar, ani pe care i-am petrecut dezvoltându-mi viața profesională, cu specializări economice și juridice care mă ajută să predau limba engleză înțelegând conceptele și semnificația lor, nu doar terminologia sau aspectele gramaticale. Încă din liceu am fost pasionată de limba engleză, de cultură și civilizația britanică și americană, dar și de aspectele aplicative ale acesteia în viețile noastre profesionale. Mi-a plăcut atât de mult încât mi-am format o gândire în limba engleză – de aici și denumirea centrului- English Mindset. În 2011 am absolvit studiile doctorale unde am cercetat concepte legate de internaționalizare și globalizare și mai bine de 10 ani am studiat, lucrat și predat în limba engleză în diferite instituții din Germania și nu numai, am predat limba engleză copiilor și adulților, am desfășurat cursuri de grup și individuale, atât de engleză generală cât și pe domenii specializate. În continuare, nu mă opresc din a învăța continuu și momentan îmi continui pregătirea în metodologia predării limbii engleze în cadrul unei instituții de învățământ din Londra, în sistem on-line”, se recomandă Liana Marcu, fondatoarea centrului.

În 2020, în plină pandemie, Liana a luat decizia deschiderii acestui centru, după ce a identificat nevoi tot mai vizibile manifestate de cursanți. Oamenii au profitat de lockdown pentru a se pregăti mai mult, pentru a acoperi lacune lingvistice pentru care nu au găsit niciodată timp și cererea pentru cursuri a crescut.

De la un început timid, în mediul online, odată cu posibilitatea efectuării cursurilor si cu prezență fizică, Liana Marcu a deschis și un sediu - pe strada Mărășești, numărul 9.

Cursurile oferite  sunt împărțite pe trei categorii:

Cursurile pentru copii

o             ENGLISH SMART START- curs de limba engleză pentru copii cu vârste între 4 și 7 ani. Acest curs se desfășoară pe principiul Join Anytime, conține 20 module care se reiau circular astfel încât cei mici se pot alătura oricând grupei și continuă până efectuează toate cele 20 de ședințe.

o             ENGLISH YOUNG LEARNERS- limba engleză pentru copii cu vârste între 7 și 12 ani (Starters, Movers, Flyers). În cadrul acestor grupe de curs sunt urmate programe și materiale ale instituțiilor de prestigiu, Cambridge și Oxford și se urmărește consolidarea cunoștințelor gramaticale conform vârstei și dezvoltarea abilităților de exprimare. Sunt disponibile grupe atât dimineața pentru elevii care merg la scoală după amiaza, cât și grupe în partea a doua a zilei.

o             ENGLISH EXAMS- curs de limba engleză pentru gimnaziu și liceu KET, PET, FCE si CAE . Certificările care pot fi obținute  în urma susținerii examenelor sunt echivalate cu punctaj maxim la examenul de admitere pentru clasele de liceu cu predare bilingvă și cu proba de competențe de comunicare într-o limbă străină a examenului de bacalaureat. Grupe mici de lucru mici pentru o metodologie de lucru 100% participativă. Program atât dimineața cât și după amiaza.

o             Cursuri pe pregătire pentru examenul IELTS - examenul acceptat de cea mai parte a universităților străine cu predare în limba engleză. IELTS este singurul test de limbă acceptat pentru emigrare în toate țările vorbitoare de limba engleză. De asemenea, este echivalat cu calificativ maxim la examenul de bacalaureat - proba de competențe de comunicare într-o limbă străină.

Cursurile pentru adulți – engleza generală, Business English, engleza pentru domeniul tehnic, engleza pentru domeniul financiar-contabil, pentru relații publice sau pentru secretariat și asistență etc.

Un punct forte îl reprezintă cursurile de engleză juridică – încă din februarie centrul este acreditat pentru pregătire și examinare TOLES – Test of Legal English Skills. Examenul TOLES reprezintă o certificare special destinată avocaților, notarilor, magistraților sau juriștilor prin care este recunoscut faptul că aceștia dețin suficiente cunoștințe de engleză juridică pentru a gestiona toate documentele, terminologie și situațiile din activitatea lor profesională. Certificatul TOLES este valabil pe viață și este recunoscut de angajatori de top din întreaga lume.

Cursurile pentru companii  - în cadrul acestui segment sunt oferite module personalizate și  programele de training sunt concepute după o analiză a nevoilor și în urma stabilirii de comun acord a unor obiective SMART în ceea ce privește achiziția limbii engleze pentru angajații companiei. Modul de lucru poate fi atât sub forma unor cursuri regulate cât și sub forma unor workshop-uri intensive, axate strict pe tematica și soft skills-urilor dorite (engleza pentru prezentări și rapoarte, engleza pentru secretariat, engleza pentru videocall și întâlniri, engleza pentru negociere și contracte, engleza juridica etc.

În ceea ce privește serviciile de traducere și interpretariat, English Mindset oferă servicii de traducere din limba engleză și limba germană în limba romană și retroversiune, realizate manual, servicii de revizuire a textelor, precum și interpretariat.

Serviciile de interpretariat pot fi desfășurate atât pentru evenimentele cu prezență fizică cât și pentru evenimentele online. La finalul lunii octombrie centrul a avut plăcerea și onoarea de a însoți o delegație de peste 50 de participanți, fermieri români, într-o vizită de lucru de 4 zile la RWA Korneuburg, Austria. Cu doi interpreți a fost asigurat interpretariatul pentru limbile engleză și germană, în condițiile unui limbaj extrem de specializat din zona agribusiness, contribuind astfel la succesul evenimentului.

Grupe noi vor fi formate din decembrie.

Cei care doresc să se înscrie la una din grupele dedicate copiilor vor putea face acest lucru începând de luna viitoare. Iată grupele pentru care se vor face înscrieri:

- clasele 0-IV, gimnaziu și liceu, focus pe pregatire Cambridge, program atât dimineața cât și după amiaza. (marți/miercuri/joi - 10.30-12.00, grupe după amiaza marți/joi 16.30-18.00)

- grupa pregătire IELTS pentru elevi (cls. XI-XII) – după amiaza – programul se stabilește ulterior formării grupei. 

 - curs preșcolari Little Pim -  modul 20 ședințe, join anytime, în fiecare marți de la 18.00.

„Eu îmi doresc ca toți copiii care vin la centrul nostru să ajungă să iubească limba engleză, să își dorească să afle mai mult despre țările vorbitoare de limba engleză, să dezvolte o fluență naturală nu forțată atunci când poartă conversații în limba engleză și bineînțeles să obțină certificările dorite cu punctaje cât mai mari. Practic, dorința mea este ca toți cursanții centrului să ajungă în timp să gândească în limba engleza, să își formeze propriul English Mindset”

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus