Vineri,
21.01.2022
Parțial Noros
Acum
-1°C

Politia a amendat Terra Building pentru drumurile din Sibiu acoperite de polei: Opt tamponări, în trei ore, pe Ștefan cel Mare

Politia a amendat Terra Building pentru drumurile din Sibiu acoperite de polei: Opt tamponări, în trei ore, pe Ștefan cel Mare

Polițiștii au avut de lucru ieri dimineață, între orele 7:30 și 11, pe strada Ștefan cel Mare, unde au avut de soluționat opt tamponări. Incidentele au fost provocate în principal de polei, spun șoferii pe internet, dar și autoritățile care au amendat firma desemnată să întrețină drumurile.

Zona problematică a fost pe viaduct, la ieșirea din municipiu. Din cele opt tamponări, în care au fost implicate în jur de 20 de mașini, cinci au fost soluționate de către polițiștii rutieri, iar trei au fost soluționate prin constatare amiabilă. Unii șoferi s-au plâns și pe internet de situație și le-au transmis celorlalți participanți la trafic să fie foarte atenți la polei.

„Din cercetările efectuate de către polițiști pe tronsonul de drum menționat a rezultat că evenimentele s-au produs fie pe fondul vitezei neadaptate, fie pe fondul nepăstrării distanței de siguranță în mers, o cauză generatoare, comună tuturor tamponărilor fiind și faptul că drumul nu a fost întreținut corespunzător, partea carosabilă fiind acoperită cu polei”, transmit autoritățile sibiene.

În acest context, administratorul drumului – firma Terra Building, cu care Primăria Sibiu a semnat un acord cadru pentru întreținerea drumurilor din oraș - a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.045 de lei pentru neîndeplinirea atribuțiilor de întreținere și menținere a părții carosabile pe timp de iarnă, fapt ce a pus în pericol siguranța circulației rutiere.

Cu aceeași ocazie, unul dintre conducătorii auto implicați într-una dintre tamponări, produse la ora 07:45, un sibian în vârstă de 33 de ani, a fost depistat cu o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, polițiștii au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.  

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Unu

Acum 1 lună

Cea mai incompetenta si cea mai spagara firma din sibiu! Au tinut calea dumbravii in santier un an si mai bine ! Dar asa e cand contractele se dau pe ochi frumosi!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus