Vineri,
03.12.2021
Partial Noros
Acum
13°C

Sibiul are peste 170 de victime ale violenței în familie. Marea majoritate sunt copii

Sibiul are peste 170 de victime ale violenței în familie. Marea majoritate  sunt copii

172 de victime ale violenței în familie au fost găzduite în centrele speciale din Sibiu sau au fost monitorizate la domiciliu. Dintre acestea 114 au fost copii. Astăzi, 25 noiembrie, este marcată Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței Femeilor. Din păcate, autoritățile sibiene arată că izbucnirea pandemiei de COVID-19 a intensificat cazurile de violență împotriva acestora. 

În cadrul Centrului de Primire în Regim de Urgență pentru victimele violenței domestice „Sf. Ana” au fost găzduite de la începutul anului  67 de victime ale violenței în familie (23 adulți și 44 copii), iar în Locuința Protejată „Victoria” 12 victime au primit găzduire (5 adulți și 7 copii). În ceea ce privește situația celorlalte victime pentru care nu s-a dispus găzduirea în cadrul CPRU Sf. Ana, acestea au rămas în monitorizarea SPAS-urilor de la domiciliu (30 de adulți și 63 de copii).

Datele au fost furnizate de reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) în contextul Zilei Internaţionale pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor  care este marcată, anual, la data de 25 noiembrie. De la izbucnirea pandemiei de COVID-19, datele şi rapoartele celor din „prima linie” au arătat că toate tipurile de violenţă împotriva femeilor şi fetelor, în special violenţa domestică, s-au intensificat.

Violenţa împotriva femeilor reprezintă una dintre cele mai grave încălcări ale drepturilor omului, dar care, în pofida eforturilor la nivelul comunității internaționale, continuă să fie foarte răspândită în întreaga lume.

Responsabilitatea de a ne opune oricărei violenţe sau hărțuiri la adresa femeilor și fetelor ne revine tuturor, atât la nivelul statului, cât și la cel al societății civile și al individului.

În cadrul  DGASPC Sibiu sunt înfiinţate serviciile sociale pentru prevenirea și combaterea violenței domestice organizate în regim rezidențial, destinate victimelor violenței domestice, care oferă găzduire pe perioadă determinată: Centrul de primire în regim de urgenţă pentru victimele violenţei domestice Sf. Ana, respectiv Locuință Protejată ”Victoria”, dar și un Centru de Consiliere pentru Agresori.

De asemenea, la nivelul DGASPC Sibiu sunt furnizate servicii de consiliere psihologică, grup de suport, consiliere vocaţională victimelor violenţei domestice care fac parte din grupul ţintă al proiectului “VENUS- Împreună pentru o viaţă în siguranţă”.

Cele 2 servicii sociale, respectiv Centrul de Primire în Regim de Urgenţă Sf.Ana şi Locuinţa Protejată Victoria,  sunt situate în localităţi diferite, distribuite adecvat, astfel încât să asigure acces neîngrădit la servicii sociale și asistență tuturor victimelor supuse formelor de violență.

Sursa foto: Arhiva TS       

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus