Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

La două dintre persoanele venite din Africa de Sud - suspiciune înaltă de infectare cu varianta Omicron

La două dintre persoanele venite din Africa de Sud - suspiciune înaltă de infectare cu varianta Omicron

Ministerul Sănătăţii anunţă, joi, că la două dintre cele trei persoane venite din Africa de Sud testate pozitiv pentru COVID-19 există o suspiciune "înaltă" pentru varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2.

"Procesul de secvenţiere a genomului pentru tulpina Omicron se realizează în mai multe etape, pe parcursul mai multor zile. În urma primelor teste, la două dintre cele trei persoane testate există o suspiciune înaltă pentru varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2. Cele trei persoane care au fost depistate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 sunt complet vaccinate. Toate trei persoanele infectate sunt asimptomatice, cu o stare de sănătate bună şi se află în izolare şi monitorizare", informează ministerul, citat de Agerpres.

Un număr de 46 de cetăţeni români au fost aduşi marţi în România, după ce fuseseră blocaţi în Africa de Sud din cauza apariţiei pe continentul african a variantei Omicron, care a dus la anularea unor curse aeriene.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus